Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Numerologie România Cutremur la vârf: Ludovic Orban a depus plângere pentru înaltă trădare. Vezi împotriva cui

Cutremur la vârf: Ludovic Orban a depus plângere pentru înaltă trădare. Vezi împotriva cui

17 Mai 2018 - 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea pentru comiterea mai multor infracțiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informații secrete de stat și uzurparea funcției publice, a precizat pentru HotNews parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Potrivit sursei citate, plângerea penală o vizează pe premierul Viorica Dăncilă pentru patru infracțiuni: uzurparea funcției, prezentarea cu rea credință de informații președintelui României,  înaltă trădare și divulgarea de informații secrete de stat, 

În ceea ce-l privește pe liderul PSD, plângerea vizează doar infracțiunea de divulgare de informații secrete. Demersul face referire la faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut publice informațiile referitoare la memorandumul discutat de guvern pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și la faptul că cei doi ar fi încălcat legea privind atribuțiile de politică externă ce revin șefului statului. 

Potrivit Constituției, articolul 109, alin. 1, urmărirea penală a unui ministru poate fi cerută numai de către Camera Deputaților, Senat și Președintele României. Aliniatul 2 precizează că, în cazul în care se cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, președintele poate dispune suspendarea acestuia din funcție, iar trimiterea în judecată atrage automat suspendarea, scrie hotnews.ro.

 

 

 

 

Lasă un comentariu