Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 56

×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/10378

Back Sunteți aici:Special Reportaj Banca de Idei la Frontieră premiază. Spiritul de echipă, vital în munca de la graniță

Banca de Idei la Frontieră premiază. Spiritul de echipă, vital în munca de la graniță

01 Decembrie 2014 - 

Premieră pentru Republica Moldova! Pentru prima dată în istoria autorității de graniță, a fost organizat și desfășurat concursul pentru acordarea ,,Beretei de Onoare a Poliției de Frontieră”. 

Primii 17 polițiști de frontieră care au posibilitatea să poarte acest semn distinctiv reprezintă subdiviziunile teritoriale, atât la frontiera moldo-română, cât și cea moldo-ucraineană, precum și Departamentul Poliției de Frontieră. Bereta de Onoare a Poliției de Frontieră este un însemn al excelenței profesionale ce se acordă ofițerilor și subofițerilor cu rezultate deosebite în activitate, cu un nivel înalt de pregătire, respectă standardele de integritate și conduită de care trebuie să dea dovadă polițiștii de frontieră în activitatea cotidiană.

Concurs în patru etape

Concursul a fost alcătuit din patru etape, partea teoretică și practică, în cadrul cărora participanții au trebuit să demonstreze cunoștințe în domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere. În timpul probelor practic-aplicative, la exercițiul de tactică, tinerii au urmărit și reținut făptuitori, au respins un atac armat, au făcut față mai multor situații de criză și influențare psihologică, au acordat primul ajutor și transportat răniți, au trecut pista cu obstacole. De asemenea, participanții la concurs au executat ședințe de trageri cu pistolul-mitralieră și au susținut un circuit de forță, format din mai multe exerciții. Ultima probă la care au fost supuși concurenții a fost aplicarea tacticilor de intervenție polițienească, ce prevede corectitudinea realizării procesului de somare și intervenție în forță în cazul imobilizării cetățenilor care încalcă ordinea de drept, precum şi poziţiile de ripostă şi de aplicare a armelor de foc.

Asistați timp de trei săptămâni

Cei 17 tineri înscriși în concurs au participat și la un exercițiu operativ-tactic cu trageri de luptă, care s-a desfășurat pe teritoriul raionului Ungheni. Exercițiul a oferit posibilitatea de a verifica nivelul de pregătire pentru acțiuni în situații de criză și de experimentare practică a unor probleme teoretice în vederea elaborării planurilor de intervenție, capacităților de reacție și perfecționării tehnicii de luptă a subdiviziunilor. Deoarece exercițiul este prima reprezentație de acest gen, tinerii au fost pregătiți și asistați, timp de trei săptămâni, de experți din diferite structuri ale statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, Armata Națională ( Batalionul cu Destinație Specială ,,Fulger”), Ministerul Justiției ( Detașamentul cu Destinație Specială ,,Pantera”), Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” și Centrul Național Anticorupție.

Șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, i-a felicitat pe primii posesori ai Beretei de Onoare pentru rezultatele înalte obţinute la concurs și instruire, specificând că aşteaptă de la ei şi pe viitor determinare şi străduinţă în executarea atribuțiilor. ,,Să trăiţi cu convingerea că puteţi obţine rezultate foarte bune doar prin muncă asiduă, vă asigur de tot sprijinul meu și al echipei manageriale în afirmarea dumneavoastră profesională, vă vom susține și stimula dorinţa de performanţă!”, a declarat Dorin Purice.

Banca de Idei cu două activități la final

Concursul s-a desfășurat ca urmare a unei propuneri venite în Banca de Idei din partea angajaților Poliției de Frontieră. Aceasta reprezintă spațiul unde fiecare polițist de frontieră are posibilitatea să lanseze idei argumentate privind organizarea și desfășurarea controlului frontierei de stat și să se pronunțe pe marginea altor aspecte de specialitate, asupra problemelor de muncă și personale care îi influențează calitatea prestației profesionale. 

Consolidarea spiritului de echipă

Prima activitate din lista de propuneri privind creșterea eficacității procesului de muncă a polițistului de frontieră, care a dat rezultate bune, a constituit-o inițiativa de a schimba pentru o zi munca de birou a personalului din Departamentul Poliției de Frontieră cu activitatea de supraveghere și control al frontierei de stat. Experimentul a determinat diminuarea diferenței între angajați de la nivelul central și tactic, au fost identificate unele necesități și dificultăți în executarea misiunilor de serviciu și, cel mai important, a fost posibilă consolidarea spiritului de echipă. Totodată, se dorește ca șirul unor astfel de acțiuni să cunoască continuitate pe diferite domenii de activitate, iar toate necesitățile prioritare să fie acoperite și dificultățile în executarea misiunilor de serviciu depășite.

 

 

Galerie de imagini

{gallery}10378{/gallery}

Lasă un comentariu