Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj INEDIT ÎN SINAIA. TURIȘTII vor putea ajunge cu telegondola ÎN VÂRFUL MUNTELUI | GALERIE FOTO

INEDIT ÎN SINAIA. TURIȘTII vor putea ajunge cu telegondola ÎN VÂRFUL MUNTELUI | GALERIE FOTO

25 Ianuarie 2015 - 

Societatea Consiliului Local Sinaia, cea care administrează toate pârtiile de schi, transportul public local și cel pe cablu, precum și bazele sportive din „Perla Carpaților”, a anunțat că, la sfârșitul acestui an, turiștii vor putea ajunge cu telegondola în vârful muntelui.

Primarul Vlad Oprea a spus că Transport Urban Sinaia va începe construirea unei noi telegondole între Cota 1.400 și Cota 2.000. Investiția se ridică la 34 de milioane de lei. Astfel, în sezonul următor de schi, turiștii vor beneficia de cel mai modern sistem integrat de transport pe cablu de pe Valea Prahovei. „Este prima parte a unui proiect de dezvoltare turistică, întins pe câțiva ani”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, primarul Oprea.

Acesta a adăugat că Sinaia va avea cel mai mare domeniu schiabil din România, întins pe 50 de kilometri și „aș vrea ca stațiunea noastră să arate ca Monte Carlo”. În prezent, pârtiile din stațiunea de pe Valea Prahovei măsoară circa 25 de kilometri.

„În 2007, când am gândit această societate, mi-am dorit o companie publică, modernă și performantă. Modelul urmat de Transport Urban Sinaia a fost cel din vestul Europei, din regiuni turistice de importanță națională și internațională. Acolo, aceste companii, aflate într-un proces continuu de dezvolare și adaptare, oferă baza de infrastructură, dar și de credibilitate și siguranță, necesare turismului de calitate. Sper ca aceste standarde, pe care Transport Urban Sinaia le respectă și promovează, să fie piatra de temelie a turismului bine făcut, fie el regional sau național”, a mai declarat primarul orașului Sinaia.

O inițiativă inedită este crearea unei noi identități de brand. „Am fost în străinătate și am văzut cum procedează marile stațiuni din Austria, Germania, Italia…Știu să își promoveze turismul și serviciile”, a precizat directorul Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu.  Pentru această relansare pe piață, conducerea societății a semnat un contract de rebranding cu o mare agenție de publicitate din București,  Brandtailors.

Trasee noi pentru bikeri

Tot în 2015, compania și-a propus înlocuirea mijloacelor de transport de mică capacitate cu autobuze noi de până la 100 de persoane, îmbunătățirea sistemului de informare a turiștilor prin instalarea unor panouri iluminate și dezvoltarea Bike Resort Sinaia, prin crearea a două noi trasee de downhill. În plus, toate mijloacele de transport în comun vor beneficia de conexiune Wi-Fi gratuită și vor fi personalizate . Procesul de rebranding a început în decembrie 2014 și urmează să fie implementat integral până în martie 2015.

VEZI TOT ARTICOLUL PE EVZ.ro

Lasă un comentariu