Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj Avem şi noi METROSEXUALII noştri, Deputaţi, miniştrii, afacerişti au spus: Adio, chelie!

Avem şi noi METROSEXUALII noştri, Deputaţi, miniştrii, afacerişti au spus: Adio, chelie! Recomandat

08 Februarie 2015 - 

Capul chel, se pare, nu mai este în trend în secolul XXI. Aspectul fizic devine o obsesie și pentru bărbații care se vor mai chipeși, mai încrezuți în forțele proprii și mai stilați.

Deputați, miniștri, oameni de afaceri, sportivi, dar și flăcăi simpli, din popor, pentru care chelia a devenit deranjantă, pot dormi acum liniștiți, dat fiind că pot recurge oricând la transplantul de păr. Este suficient să ai câteva mii de fire de păr la ceafă, de la 1.500 până la 3.000 de euro, să te programezi la singura clinică privată din Chișinău, care efectuează această operație plastică, să dai analizele necesare și în doar câteva ore ieși din cabinetul chirurgului plastician ca și nou.

Chirurgul Iulian Bălan, care face parte din echipa de medici plasticieni care schimbă, într-un fel sau altul, viața pacienților care, din cauze genetice, hormonale sau a anumitor factori interni și externi, rămân fără podoaba capilară, ne-a declarat că 95 la sută din pacienții care solicită astfel de intervenții sunt bărbații. Primul transplant de păr (prin metoda extragerii unității foliculare – fără cicatrici) în R. Moldova a fost efectuat în octombrie 2011, sub dirijarea chirurgului Ercan Karacaoglu din Turcia și de atunci, lunar trec prin râvnita transformare câte patru sau chiar șase pacienți. Potrivit lui Iulian Bălan, de cele mai multe ori, factorul genetic își lasă amprenta și unii adolescenți încep a cheli de la 16 ani. De regulă, pacienții au vârsta de la 18 la 63 de ani. La 60 de ani, spun medicii, mai bine de 50% dintre bărbați au problema respectivă.

Peste trei ore ieși de la chirurg ca și nou!

Procedura se efectuează sub anestezie locală și durează cca 3-4 ore. În timpul unei proceduri, pot fi transplantate până la 4.000 de fire. Uneori, este nevoie de două etape pentru un rezultat final perfect, iar părul implantat este chiar părul propriu, colectat din zona cefei, cu foliculi rezistenți. Donatori?
Exclus, pentru că trebuie să existe compatibilitate, motiv din care sunt utilizate unitățile foliculare care se scot cu instrumente speciale și se introduc în zona problematică. „Este o intervenție destul de ușoară, urmată de simple proceduri post-operatorii. Părul transplantat trebuie spălat atent și, la numai o lună de la operație, poate fi și frezat, și vopsit. Pentru că el crește, iar garanția, de care mă întrebați, e una pur medicală – atâta timp cât pacientul are ceafa cu păr, atâta timp și cel transplantat va exista”, ne-a spus doctorul Bălan.

Toată lumea poate scăpa de chelie? În acest context, se înregistrează și anumite contraindicații. Dacă în zona care urmează a fi „dichisită” se află cicatrici, atunci lucrurile nu mai par la fel de simple. În lume se practică două feluri de transplant de păr – metoda fără cicatrice, utilizată de chirurgii noștri, și cea când din zona donatoare se înlătură chirurgical o porțiune de piele cu folicule. În ultimul caz, zonele se apropie, se coase între ele și rămâne cicatricea de la acul chirurgical.

Cea mai solicitată operație plastică de către bărbați

Chiar și unii medici au apelat la procedura respectivă și, dacă e să credem surselor citate, transplantul de păr este primul în top în chirurgia estetică atunci când vine vorba de bărbați, urmată fiind de rinoplastie. La femei, cele mai solicitate operații sunt pentru sânii de silicon. De la o vreme, sexul frumos apelează și la transplant de sprâncene. Tatuajul în zona respectivă e depășit de timp, la modă fiind sprâncenele stufoase. Când vine vorba despre transplantul de păr pe cap, la femei, atunci e cazul să menționăm că acestea au doar anumite porțiuni pleșuve și problema se soluționează mult mai simplu.

Unii bărbați își doresc până și transplant în zona facială. Nu știm dacă o fi vorba de spâni sau de aceleași tendințe – ca tot mai mulți să poarte barbă – dar ultimele declarații ale celor care dictează trendul este că acum se poartă fața curată și rasă.
Cine sunt clienții care și-au crescut părul? Strict confidențial. Că o fi unul dintre miniștri, că o fi vreun multimilionar, vom afla doar dacă vom putea compara pozele de acum patru ani cu cele recente. Într-o vreme, se vehicula că până și fostul premier, Vlad Filat, și-ar fi efectuat transplant de păr. Iulian Bălan ne-a declarat că, atunci când Filat devenea mai tânăr, astfel de operații la noi nu se efectuau. Marea majoritate a celor cheli și dornici de a arăta mai sexy (un bărbat chel nu mai este considerat sexy) mergeau în Turcia, unde se află cea mai tare clinică specializată în astfel de „minuni capilare”.

Cum i-a dat Dumnezeu

Contactat de „Evenimentu zilei”, ministrul Agriculturii în exercițiu, Vasile Bumacov, care înregistrează un început de chelie, ne-a spus că îl amuză la culme bărbații care își mută părul de la ceafă până sub nas. „Sexualitatea unui bărbat nu e în firele de păr de pe cap. Și apoi, eu nu sunt pleșuv cu totul, mai am câteva fire. Niciodată nu voi apela la astfel de operații plastice”, ne-a asigurat ministrul.

Și actorul de comedie Nicolae Hodină crede că e bine ca un bărbat să rămână așa cum l-a dat Dumnezeu. Despre fruntea lui lată, polițistul cu umor ne-a spus că a moștenit-o de la tatăl său, care, la rândul lui, îi seamănă bunelului. „M-am împăcat cu gândul că sunt pleșcat și mă simt foarte bine cu capul meu. Important e că îl am pe umeri”, a conchis actorul.


Vedete din România cu păr „bogat”

În România, un șir lung de vedete au trecut prin procedura transplantului de păr. Printre acestea, interpreții Mihai Trăistariu, Dan Bitman, Gică Petrescu, fostul stelist Bogdan Stancu, politicienii Ovidiu Drăgănescu și Alin Popovici, dar și prezentatorul TV Cătălin Măruță.

Transplantul în rândul starurilor

La Hollywood, transplantul de păr în rândul starurilor e ca și cum am merge noi la supermarket. Așadar, lista îi include pe Salman Khan, Ronan Keating, Al Pacino, Edward Newton, Elton John, John Travolta, Nicolas Cage, Ben Affleck și Jeremy Piven. Șirul lor ar putea continua la nesfârșit, ei vorbind despre operația plastică fără pic de jenă, spre deosebire de bărbații „made in Moldova”, pentru care ar fi o mare rușine să recunoască transformarea.

Lasă un comentariu