Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj Eterna dilemă a stilului de vedetă: Cu sânii la vedere sau cu sacul în cap?

Eterna dilemă a stilului de vedetă: Cu sânii la vedere sau cu sacul în cap? Recomandat

21 Februarie 2015 - 

Mii sau chiar zeci de mii de lei cheltuiesc anual artiștii noștri pentru vestimentație și accesorii, pantofi, coafuri și make-up. Și toate astea pentru a crea impresii și a încerca, la fel ca pe timpuri, să își mențină titulatura de promotori ai modei și ai simțului estetic. Designerul vestimentar Daniel Racovizza dă o notă pozitivă aparițiilor scenice ale artiștilor noștri, menționând că vedetele noastre se îmbracă mult mai bine decât acum cinci ani. Dar că, în goană după neordinar, ele riscă, uneori, să fie ridicole. 

„Rochiile lungi conferă eleganță și camuflează anumite defecte ale doamnelor, numai că, de multe ori, ascunzând anumite imperfecțiuni, ele apar în fața publicului ca un mare eșec. Îmbrăcatul sumar e ok, dacă domnița are forme frumoase, dar și aici e nevoie de maximă atenție. Dacă nu ai un șarm, atunci poți ajunge să semeni cu reprezentantele celei mai vechi profesii din lume”, ne-a spus stilistul, care creează articole vestimentare scenice pentru mai multe nume din showbizzul de la noi, inclusiv Anastasia Lazariuc.

Aura nu e snoabă

Interpreta Aura este, probabil, una dintre puținele vedete ale scenei care a înțeles că nu are rost să dea sute sau mii de euro pentru o rochiță pe care o va îmbrăca o dată sau, cel mult, de două ori. Ea preferă să își cumpere articolele, nu să le coase. „Am încercat să îmi cos, dar nu mă simt bine în hainele cusute. Am intrat într-un magazin, am văzut haina, am probat-o, mi-a plăcut și am procurat-o”, susține Aura, adăugând că nu este și nu va fi gata să dea un pumn de bani fie și pentru o ținută scenică. Destul de complicat, spune ea, pentru că lumea nu acceptă să vadă artiștii îmbrăcați de mai multe ori în aceeași haină. Cea mai scumpă podoabă din garderoba celei care cântă „Inelul de iarbă” să tot coste câteva mii de lei, ea optând pentru articole mai multe și mai diverse. Artista povestește că nu are timp de shopping și că se alintă la acest capitol atunci când pleacă peste hotare.

Mihai Budurin, renumit prin stilul extravagant

„Doar din magazine de firmă și de afară” – motto-ul lui Mihai Budurin, renumit prin stilul extravagant, combinat cu multe accesorii, la care, în ultimul timp, a mai renunțat. Nu acceptă articole vestimentare fake, motiv din care alege să le cumpere de afară, din buticurile de firmă sau să le comande pe net. Numai în această iarnă a investit în țoale de scenă 4.000 de euro. Stilul lui Mihai este unul rebel, dar elegant. Ultima pereche de pantofi a achiziționat-o din SUA și îl reprezintă întru totul, fiind combinate cu puțin metal, pe care vedeta din trupa Catharsis îl adoră. 

Nelly Ciobanu, schimbare radicală de nuanțe scenice

Artista și-a schimbat radical aparițiile scenice, pornind de la paleta de culori pe care o afișează de la o vreme. Negrul clasic, deși rămâne culoarea ei preferată, a fost substituit cu roz, cărămiziu, albastru, culori care, spune ea, acum patru ani nu o defineau. Garderoba ei măsoară circa șapte metri de haine cu care apare și a apărut în concerte, evenimente mondene. „O bună parte, ieșite din modă și pe care nu le mai port, le-am dus acasă, la părinți. Nu vând nicio haină, pentru că fiecare dintre ele poartă o parte din energia mea și nu este bine să o risipesc. Cineva mi-a propus că îi vând costumul cu care am evoluat la Eurovision și am refuzat. E unul dintre cele mai scumpe lucruri pentru mine”, subliniază artista, crezând că anume ei, artiștii, sunt etalonul bunului gust și al eleganței. 

Gloria nu aruncă banii pe țoale

În schimb, blonda Gloria a adunat, de-a lungul carierei sale, doar șase rochii lungi, cusute după modelul creat de ea. Și-ar dori mai multe, dar, deocamdată, cele scurte le-au detronat pe cele de seară. De regulă, este dispusă să dea de la 3000 la 5.000 de lei pentru o ținută scenică, nefiind adepta aruncării banilor pe țoale, pe care le poartă de câteva ori. Și atât. După care nu le vinde, ci le oferă cu drag prietenelor sau rudelor. Cumpără haine de peste tot și are un stilist care o consultă, pornind de la culoarea hainei până la make-up și pantofi. 

Garderoba „arhivată” a lui Ionel Istrati

Considerat un metrosexual al scenei, Ionel Istrati nu e nici pe departe un risipitor de onorarii pe haine de brand. Majoritatea pieselor vestimentare și le coase la mai mulți meșteri-croitori și, deși îi place diversitatea, culorile preferate sunt alb și negru. În viața de zi cu zi, alege stilul sport, cu adidași și blugi sau chiar trening. Despre colegele de scenă care se îmbracă sumar, cel care a reușit să o dezbrace pe Xenia Deli în clipul său nu crede nimic de rău, ba chiar îi place. Hainele pe care nu le mai poartă le arhivează într-un șifonier special și spune că, atunci când va deveni un star mondial, le va scoate la licitație. 

 

Lasă un comentariu