Evenimentul zilei

Ma08142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj EXCLUSIV! Campania “Poliția dăruiește un zâmbet unui copil” a ajuns la Centrul de reabilitare socială Casa “Gavroche”. Cine a fost în acest an Moș Crăciun pentru cei 20 de copii //GALERIE FOTO//

EXCLUSIV! Campania “Poliția dăruiește un zâmbet unui copil” a ajuns la Centrul de reabilitare socială Casa “Gavroche”. Cine a fost în acest an Moș Crăciun pentru cei 20 de copii //GALERIE FOTO// Recomandat

28 Decembrie 2016 - 

Cei 20 de copii de la Casa “Gavroche” din sectorul Râșcani al capitalei au avut azi zâmbete pe buze. Și Pom de Crăciun împodobit, și portocale, și dulciuri, și caduri, și oaspeți așteptați. La 9 decembrie curent, MAI-ul și IGP-ul au dat start Campaniei “Poliția dăruiește un zâmbet unui copil” și cei care le-au adus bucuria au fost claboratorii Brigăzii de poliție cu destinație specială “Fulger”.

Încărcat cu daruri, efectivul de elită al MAI al IGP a venit în vizită la cei, pentru care Centrul de reabilitare socială este singura casă. Copiii au vârste cuprinse între 3 și 18 ani și au statut adoptabil. Potrivit Ninei Dodon, directoarea instituției, au ajuns aici după ce părinții au renunțat la ei. Chiar dacă au fost și cazuri fericite, când unii dintre ei și-au găsit familii, mulți mai rămân cu speranța. 

Vasilică, băiatul dulce și blond care îl vedeți în imagini, are un mare vis – cel de a deveni preot. Drept că după ce a fost purtat în brațe de angajații FULGER, s-ar putea să-și schimbe prioritățile și să vrea să se facă polițist. Este aici împreună cu sora lui și, în versul recitat în fața oaspeților, și-a mai exprimat o speranță: să vină mama la el. “Mamă, mi-ai trimis un telefon, și toți se miră – ai iPhone”, a spus Vasilică, rugând-o pe cea care i-a dat viață să vină să îl ia acasă.

Micul blond vrea să devină preot

Casa “Gavroche” există de 10 ani și este finanțată de primăria Chișinău. Și hrana, și condițiile de trai sunt create astfel, încât picii să nu ducă lipsă de nimic. Acum două zile, cel care le-a adus daruri din cele mai scumpe, a fost artistul Dan Bălan. Însoțit de Moș Crăciun, interpretul le-a oferit o seară pe cinste. “Plângea și strângea în brațe fiecare copil!”, ne-a povestit dna directoare, adăugând că Dan le-a dăruit și un note-book. Cei care au vărsta școlară, frecventează liceele din zonă, iar după masă vin acasă. Își fac temele, se joacă, se distrează, dar cu gândul tot la familia biologică. “Încercăm să le găsim rudele și să le convingem să-i ia acasă. E destul de greu, pentru că, odată lipsite de drepturile materne, femeile care i-au născut vin aici și, când văd condițiile în care cresc, fug și uită de ei”, a mai relatat dna Dodon. 

Solicitat de Evenimentul Zilei, Vasile Ivas, comandantul FULGER ne-a declarat că darurile au fost procurate din banii colaboratorilor. “Campania va dura și în ianuarie, iar mâine mergem la o casă de copii din Briceni”, a spus el. 

La finalul concertului pregătit de micii gavroși, polițiștii au dansat și o horă, au făcut poze și i-au invitat pe copii la Brigadă. Orfani, semi-orfani și din familii socialmente-vulnerabile, copiii de la “Gavroche” au fost cuminți și înaripați. Și nu au uitat să spună, prin cântec, că “Moș Crăciun e numai unul, noi îl știm și tu îl știi”. Ca să fie clar: alt Moș nu recunosc! 

 

Lasă un comentariu