Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj O seară de neuitat la Castelul Mimi: Floarea creatorilor de modă din regiune și-au prezentat ultimele colecții // FOTO-VIDEO

O seară de neuitat la Castelul Mimi: Floarea creatorilor de modă din regiune și-au prezentat ultimele colecții // FOTO-VIDEO Recomandat

05 Iunie 2017 - 

Sfârșitul săptămânii trecute a fost marcat de un eveniment monden important. Lumea modei autohtone și internaționale și-a dat întâlnire într-un loc plin de istorie, la castelul Mimi din Bulboaca, Republica Moldova. Acolo, în premieră, a avut loc Festivalul de Modă IO, care a îmbinat perfect o seară frumoasă de vară, o bijuterie arhitecturală nemaipomenită și moda. 

Media

A fost un eveniment care a prezentat evoluția celor pasionați de arta designului vestimentar, precum și profesionalismul de care dau dovadă modelele, make-up artiștii și hairstylistii. Potrivit organizatoarei, Inga Ojog, Festivalul „este un eveniment în evoluție datorită școlii de modeling și teatru „IO Models”, care instruiește modele începând cu vârsta de trei ani”. Designeri celebri de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din Italia, au venit la MIMI cu cele mai deosebite colecții.

Un evantai de diverse stiluri și ținute senzuale

La Castelul Mimi nu s-a adunat atâta lume frumoasă și talentată de la sfârșitul secolului XIX. Acest castel i-a aparținut lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei şi un vinificator extraordinar al timpurilor sale. Se consideră că respectivul conac a fost primul „chateau” adevărat din Basarabia. Și anume în acest loc plin de istorie, arhitectura căruia a fost preluată din practica franceză, în ziua de 2 iunie curent au defilat modele prezentând colecțiile designerilor talentați ai zilelor noastre. Fermecați de frumusețea locului, oaspeții mai întâi au admirat Castelul Mimi și au servit din licorile bahice, păstrate cu mare grijă în crame. După ce aflau că această locație este în top 15 capodopere arhitecturale din lumea vinului, oaspeții serveau cu și mai mare poftă, dar cu măsură, fiindcă urma evenimentul care i-a adunat pe toți în același loc, Festivalul de Modă IO. 

Ionuț Glavan a dat start paradei modei, printr-o colecție vestimentară inspirată din tradițiile și tendințele anilor 70. A fost o colecție în care s-a jonglat cu texturi controversate, precum plasticul colorat, pielea lăcuită, catifeaua prețioasă, rezultând itemuri care au oferit ținutelor o notă glamuroasă.  Tocurile groase și platforma ascunsă sunt detalii extrem de stilate în moda anilor 70. Ele au suferit o reevaluare și o revedere absolut substanțială, în concepția lui Ionuț Glavan.

Defilarea a continuat cu creațiile Lidia Silici, designer de petreceri private. Rochiile au accentuat individualitatea, frumusețea naturală, senzualitatea persoanelor care le-au purtat. 

Brinelly a fost încă un brand românesc prezent la Festivalul de Modă. Design original, diversitate de accesorii, culori îndrăznețe, materiale de calitate, așa poate fi caracterizat brandul într-o singură frază. 

Inspirația serii, colecția Adrianei Mândreanu

O revelație a serii a fost Colecția Adis, semnată de Adriana Mândreanu. Critica de modă a apreciat-o ca fiind o colecție de primăvară-vară ce se bazează pe calitatea produselor și pe modelistică și se adresează unei femei moderne, trendi, elegante și foarte dinamice. Colecția îmbină pielea naturală și țesăturile fine pentru a satisface cele mai neobișnuite gusturi și cerințe. Sunt modele unice, ușor de purtat, iar garderoba să fie cât mai colorată și cât mai plină de viață. Toate creațiile Adrianei Mândreanu se remarcă prin creativitate și calitate, fiind concepute pentru stilul de viață modern, activ.

Adriana Mândreanu a binevoit să ne răspundă, după festival, la câteva întrebări. Redăm mai jos dialogul succint pe care l-am avut.

- Dnă Mândreanu, ce impresii v-a lăsat acest festival?

- A fost un eveniment reușit, unde am simțit permanent grija organizatorilor pentru detalii, iar echipele tehnice (coafură, machiaj, sunet și lumini) au dat dovadă de profesionalism. Iar faptul că festivalul a fost organizat în curtea unui faimos castel, i-a dat și mai mult farmec. Locația a fost superbă.

-  Ați remarcat ceva deosebit în lucrările creatorilor de modă care au participat la festival?

- Câțiva dintre creatorii prezenți la acest festival sunt foarte cunoscuți și apreciați pe plan internațional și au demonstrat încă o dată calitatea muncii lor. Iar cei care sunt la început au făcut toate eforturile să se ridice la același standard.

- Prin ce se face remarcată colecția dvs.?

- Adis Efect by Adriana Mandreanu reprezintă un concept care are ca scop satisfacerea clienților care doresc să fie remarcați pentru calitatea discretă a hainelor pe care le poartă, fără etichete la vedere, dar care cucerește prin unicitatea fiecărui produs. Suntem o casa de creație vestimentara care produce numai elemente UNICAT. 

- În ce măsură sunteți interesată de piața din Republica Moldova, care nu este una prea mare?

- După cum am afirmat mai sus, Adis Efect creează si promovează articole unicat,fiecare piesă fiind pictată și accesorizată manual, cu un design unic. Deci, pentru noi, nicio piață nu este prea mică, clienții noștri fiind eleganți, rafinați și foarte pretențioși.

- Ce planuri de viitor aveți?

- Master plan-ul este să muncim în continuare, să dezvoltăm noi articole cu un design inovativ, ca să putem satisface gusturile exclusiviste ale clienților noștri actuali și viitori.

Cătălin Botezatu, încununarea evenimentului de la castelul Mimi 

La eveniment și-au mai expus creațiile Diana Caramaci, Luna Morgaciova, Clara Rotescu etc. Fiecare colecție a fascinat prin originalitate. 

Invitatul special al festivalului a fost celebrul designer român Cătălin Botezatu, care a prezentat colecția de suflet Viggo. 

„Ceea ce m-a captivat de-a lungul întregului proces al creării colecției a fost nu doar momentul alegerii țesăturilor și a detaliilor, ci și momentul în care am îmbrăcat personal piesele, una după cealaltă. Fiecare sacou instigă emoții dintre cele mai intense și dezvăluie nuanțe tainice ale personalității”, declarase anterior Cătălin Botezatu. 

Oaspeții s-au împrăștiat pe la casele lor seara târziu, fascinați și inspirați de colecțiile admirate, dar și ducând impresii legate de istoria de o sută de ani a castelului Mimi. 

 

Lasă un comentariu