Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj REPORTAJ VIDEO&FOTO// 99 de ani de la înființarea României Mari. CUM au sărbătorit românii parada militară de Ziua Națională din București

REPORTAJ VIDEO&FOTO// 99 de ani de la înființarea României Mari. CUM au sărbătorit românii parada militară de Ziua Națională din București Recomandat

01 Decembrie 2017 - 

Circa 3.500 de militari români și străini au defilat, vineri, preț de o oră și jumătate, pe sub Arcul de Triumf din București, cu ocazia Zilei Naționale a României. Militarii au fost însoțiți de 350 de mijloace tehnice și 50 de aeronave, marcând astfel 99 de ani de la înființarea României la 1 decembrie 1918.

Media

video credit: Mădălin Necșuțu

Desfășurarea de forțe pe sub Arcul de Triumf a fost urmărită de zeci de mii de bucureșteni, printre care au putut fi observați foarte mulți tineri și copii.

Printe oficialii prezenți au numărat șeful statului, Klaus Iohannis, foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, lideri de partide, reprezentanți ai Armatei, veterani.

În ciuda tensiunilor din ultima vreme între Președinție și Guvern, liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a dat mâna cu premierul Mihai Tudose și câțiva membri ai Guvernului, iar câteva minute mai târziu a mers lângă un gard de protecție, unde a salutat câteva persoane care au asistat la paradă.

În ciuda vremii mohorâte, miile de bucureșteni s-au bucurat de eveniment, iar după paradă mulți copii au urcat pe tancurile și în mașinile militarilor români și polonezi pentru a face poze cu aceștia.

Lasă un comentariu