Evenimentul zilei

Lun08192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj FOTOREPORTAJ// CUM s-a văzut protestul de ieri din Piața Marii Adunări Naționale

FOTOREPORTAJ// CUM s-a văzut protestul de ieri din Piața Marii Adunări Naționale

02 Iulie 2018 - 

Zeci de mii de oameni s-au strâns duminică, 1 iulie, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a protesta împotriva anulării alegerilor locale noi din Chișinău. 

Manifestanții au cerut validarea rezultatelor alegerilor locale noi din capitală, tragerea la răspundere a judecătorilor care au emis hotărârile de invalidare, dar și anularea sistemului electoral mixt. Mulțimea a scandat: „Jos dictatura!”, „Jos Mafia!”, „La pușcărie!”, „Năstase e primar!”, „Noi nu cedăm!”

După câteva ore de protest în PMAN, protestatarii au ponit în marș prin centrul capitalei spre sediul Partidului Democrat, iar apoi au revenit în Piață. Participanții au votat o Rezoluție prin care solicită confirmarea legalității alegerilor locale noi din Chișinău, anularea sistemului electoral mixt, dar și tragerea la răspundere a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor. În rezoluție se mai menționează că pentru data de 26 august este convocată Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă. 

Acțiunea de protest a fost organizată de către Mișcare de rezistență națională, din care fac parte Platforma DA, PAS, alte partide de opoziție și personalități ale societății civile.

Valul de proteste în capitală a pornit după ce, la 19 iunie, Judecătoria municipiului Chișinău a decis invalidarea alegerilor locale, iar ulterior Curtea de Apel a menținut această hotărâre. 

 

FOTO mai jos >>> 

Lasă un comentariu