Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj FOTOREPORTAJ// Marea Adunare Generală a Cetățenilor în imagini

FOTOREPORTAJ// Marea Adunare Generală a Cetățenilor în imagini

26 August 2018 - 

Câteva zeci de mii de oameni s-au adunat duminică în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a protesta „împotriva derapajelor comise de către guvernare”. 

Protestatarii au cerut demisia guvernului și validarea rezultatelor alegerilor la funcția de primar al Capitalei. Mulțimea a scandat: „Jos guvernarea!”, „Jos dictatura!”, „Jos, mafia!”, „Noi nu cedăm!”, „Diaspora-i cu noi!”, „Hoții”, „Rușine”.

Oamenii și-au exprimat revolta față de faptul că guvernarea a încercat să creeze piedici prin ocuparea Pieței Marii Adunări Naționale (PMAN) de către Partidul Șor.

Protestatarii s-au adunat și în preajma Arcului de Triumf, și pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar între ei și simpatizanții Partidului Șor carabinierii au format un cordon viu. Totodată, Casa Guvernului a fost înconjurată cu un gard metalic, pe care a fost lipită bandă adezivă cu inscripția „Poliția. Acces interzis”. Pe strada dintre clădirea executivului și Palatul Național „Nicolae Sulac” a fost dislocat un număr mare de polițiști, pompieri și carabinieri.

După câteva ore de protest, manifestanții au mărșăluit pe străzile capitalei, trecând prin fața mai multor instituții de stat, precum Parlamentul, Președinția, CNA etc., iar apoi au revenit la monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Participanții au adoptat o proclamație prin care cer demisia guvernului Filip, organizarea unor alegeri libere și corecte, validarea rezultatelor alegerilor la funcția de primar al municipiului Chișinău, dar și anularea legii amnistiei capitalului și oprirea persecuțiilor politice. De asemenea, aceștia solicită urmărirea penală de către instituțiile europene responsabile a tuturor persoanelor cu cetățenia Republicii Moldova implicate în furtul miliardului, pe teritoriul țărilor Uniunii Europene în care au fost comise fraudele.

Protestatarii planifică să rămână în PMAN peste noapte și pe parcursul zilei de mâine, pentru ca mâine dimineață, de Ziua Independenței, să meargă la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare să depună flori.

VEZI FOTO mai jos ⇓⇓⇓⇓⇓

 

Lasă un comentariu