Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj FOTOREPORTAJ// Nostalgicii sovietici, Dodon și PSRM au mărșăluit victorioși spre defuncta Uniune Sovietică

FOTOREPORTAJ// Nostalgicii sovietici, Dodon și PSRM au mărșăluit victorioși spre defuncta Uniune Sovietică Recomandat

09 Mai 2019 - 

Aproximativ 20.000 de persoane au mărșăluit, vineri, pe străzile Chișinăului pentru a sărbători victoria Armatei Roșii în cel de-al doilea război mondial.

Media

Președintele pro-rus Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din Moldova PSRM au organizat, vineri, un marș pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a Armatei Roșii sovietice de invadarea Berlinului la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

„Mă bucur că în coloana în care am fost nu au fost insigne de partid, trebuie să fie o sărbătoare egală pentru absolut toți. Sărbătoarea Victoriei este o sărbătoare a tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon. 

Totuși, în mulțime erau prezente sute de steaguri ale Partidului Socialist, iar întreaga organizație de tineret a partidului – Garda Tânără - a fost scoasă la acest eveniment. Aceștia au purtat un banner mare de aproximativ 50 de metri lungime, cu panglica Sfântului Gheorghe, colorat în negru și portocaliu .

De asemenea, socialiștii au afișat și un marș al „Regimentului nemuritor” cu adolescenți îmbrăcați în uniforme militare și purtând steaguri de luptă medievale moldovenești, precum și steaguri ale Armatei Roșii sovietice alături de cele ale R. Moldova.

În fața mulțimii s-au aflat președintele Igor Dodon, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnetov, ambasadorul Belarusului în Moldova, Serghei Ciciuk, precum și liderul de iure al Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, dar și alți deputați ai PSRM.

Marșul a fost coordonat și de deputații socialiști prin intermediul unor stații de tip walkie-talkie. De asemenea, un grup de copii de școală primară au fost aduși la marș în uniformele în miniatură ale armatei sovietice.

Cetățenii care participă la această paradă au strigat în limba rusă: „Ura!”, „Pobeda” și au cântat cântece militare rusești și unele dintre cele mai populare precum „Katiușa”.

Lasă un comentariu