Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj Panorama VIDEO// Se avansează rapid: cum vom putea călători peste 10 ani cu RACHETA în locul avionului în orice colț al lumii

VIDEO// Se avansează rapid: cum vom putea călători peste 10 ani cu RACHETA în locul avionului în orice colț al lumii

17 Aprilie 2018 - 

În următorii 10 ani am putea zbura cu racheta în câteva zeci de minute în orice colț al lumii, cu un bilet ce ar putea costa cât unul obișnuit de avion la clasa economic, spune COO-ul SpaceX, Gwynne Shotwell. Ea a declarat în cadrul unei conferințe că aceste rachete vor permite oamenilor să călătorească oriunde în lume în 60 de minute.

Media

Anul trecut, Elon Musk a anunţat următoarea navă din arsenalul SpaceX, racheta BFR ce ar putea revoluţiona transportul de pe Pământ cât şi din spaţiu. Potrivit publicației britanice Mail Online, nava va putea decola şi ateriza vertical, precum o rachetă, iar pentru zborurile de pe Pământ va fi lansată de platformele plutitoare aflate în afara oraşelor mari.

Musk a mai spus că nava va zbura pe majoritatea rutelor obișnuite de mare distanță. Un drum de la New York la Tokyo, de exemplu, va dura 30 de minute, iar costul pentru o călătorie asemănător cu cel al unui bilet de avion la clasa economică. Tehnologia va fi operaţională ''în următorii 10 ani'', a declarat Shotwell.

 

Racheta va avea dimensiuni uriaşe şi va putea amplasa sateliţi pe orbită, va transporta provizii pe Staţia Spaţială Internaţională şi probabil va transporta oameni către Lună. Însă unul dintre cele mai ambiţios plan este ca racheta să poate transporta între 80-200 de persoane către Marte în anul 2024.

Lasă un comentariu