Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj Anunt Atenție! Restricții pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada

Atenție! Restricții pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Canada

14 Iunie 2018 - 

În contextul introducerii de la 1 decembrie 2017, a regimului fără vize pentru cetățenii României și Bulgariei, Guvernul Canadei a anunțat la data de 5 iunie, aplicarea unor măsuri restrictive cetățenilor români la călătoriile în Canada.

Astfel, cetățenii români vor avea nevoie de un pașaport electronic valabil pentru a continua să călătorească în Canada. Față de acești călători rămâne valabilă cerința de a obține Autorizația de călătorie electronică (Electronic travel authorisation, eTA) pentru călătoriile întreprinse pe calea aerului. 

De menționat că eTa este o cerință unică aplicată de Canada începând cu anul 2017 față de toți cetățenii străini (inclusiv cetățenii UE) care până la introducerea eTA au fost scutiți de obligația de a deține viza de intrare în Canada, cu excepția cetățenilor SUA.

Românii care dețin un pașaport non-electronic, inclusiv, pașaportul temporar vor avea nevoie de o viză valabilă pentru a călători în Canada. Măsurile respective au fost impuse din cauza creșterii numărului solicitanților de azil odată cu introducerea regimului fără viză pentru cetățenii români și bulgari.

Lasă un comentariu