Evenimentul zilei

Mie02262020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Reportaj România Klaus Iohannis se întâlneşte vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban

Klaus Iohannis se întâlneşte vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban

10 Ianuarie 2020 - 

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte vineri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban, una dintre temele de discuţie fiind posibilitatea declanşării de alegeri anticipate, relatează Agerpres.

 

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Iohannis a spus că alegerile anticipate sunt posibile.

„Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a afirmat Iohannis, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc „înainte de masă”.

Şeful statului a susţinut că şi premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate, adăugând că este mulţumit de activitatea Guvernului.

El a fost întrebat dacă, în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură, îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a răspuns Iohannis.

Preşedintele Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.

„Eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a mai spus el. 

Lasă un comentariu