Imprimă această pagină

PARADIS. ȚARA unde nu există taxe, iar locuitorii primesc, anual, 100.000 de dolari de la stat

25 Ianuarie 2015 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un stat mic aflat în Asia de Sud Est are unul dintre cele mai mari PIB-uri per capita din lume, locuitorii nu plătesc taxe, iar șeful statului oferă în fiecare an cetățenilor sute de mii de dolari. Cetățenii români nu au nevoie de viză.

 

Brunei Darussalam este un mic stat situat în insula Borneo, Asia de Sud, care se întinde pe o suprafaţă de 5.765 kmp şi are cam 400.000 de locuitori. Este rămășița unui puternic sultanat ce și-a recâștigat independența față de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984.

În această țară au fost descoperite terenuri petrolifere în anii '20, dar abia în anii ‘70 investitorii străini au început să creadă în potențialul acestei națiuni. Populația Brunei-ului s-a îmbogățit, iar Familia Regală a devenit și mai bogată. Conducătorul statului este sultanul Hassanal Bolkiah. El a devenit cel de-al 29-lea sultan al Brunei-ului la numai 21 de ani și mostenitorul unei averi de peste 60 miliarde de dolari.Între timp, averea sa a scăzut la 20 de miliarde de dolari ca urmare a  cheltuielilor nesăbuite ale familiei sale şi ale pierderilor la Bursă, de peste 15 miliarde de dolari, înregistrate de fratele său.

CITEȘTE MAI DEPARTE PE CAPITAL.ro

Articole înrudite