Evenimentul zilei

Dum08092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata EXCLUSIV EVZ. Misiune îndeplinită! AJUTOARE pentru copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”

EXCLUSIV EVZ. Misiune îndeplinită! AJUTOARE pentru copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” Recomandat

28 Februarie 2016 - 

 Oameni cu suflet mare și membri Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) au donat AJUTOARE pentru copii şi mame maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” și au făcut din îngerii greu încercați de viață  mici pictori. Pe o zi cu vreme rea, cu burniță și temperaturi scăzute, s-a plecat la drum pentru a ne încălzi sufletele și a avea o rază de soare. Da, alături eroi ai țării de peste Prut și de alți câtiva oameni, reporteri ai Evenimentului zilei de Republica Moldova și de România au mers la locul unde, pentru câteva clipe, uiti de necazuri și probleme și-ți încarci inima de bucurie și liniște.

Cu o bucurie greu de descris în cuvinte i-au aşteptat copiii şi mamele maltratate de la Aşezământul Social „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu pe veteranii de la Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD).

Militarii căliţi în luptele din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bosnia-Herzţegovina au fost impresionaţi de soarta micuţilor şi au venit, pentru a șaptea oară, să le aducă alimente, haine sau dulciuri, rechizite și jucării.

De această dată, însă, cei mici au avut parte şi de o altă surpriză: artistul Emanoil Marinescu i-a asistat în cadrul unei ședințe de pictură, într-un mic atelier improvizat. Tablourile lucrate cu suflet de îngerii de la așezământ vor fi expuse la Casa de Cultură a Studenţilor, la concertul umanitar „Suflet de Erou 3, care va avea loc pe 16 martie, unde va concerta celebra trupă „Voltaj” alătiri de Omar (câștigătorul Next Star, editia din 2015) și Fanfara Militară din Brăila. Banii adunați de pe tablouri vor fi donați aşezământului giurgiuvean, păstorit de preotul Valentin Ştefan, prin diverse bunuri ce vor fi cumpărate.Deşi sunt trecuţi prin focul luptelor din Teatrele de Operaţii din Afganistan, Irak şi Bodsnia-Herzţegovina, militarii aproape că aveau lacrimi în ochi când copiii au năvălit, practic, să îi ia în braţe. „Tata Marius” sau „Tataie Marius” era strigat Marius Apostol, preşedintele asociaţiei. Alături de el, au fost prezenți vicepreşedintele Adrian Creţu cât și alți membri ai asociației și reprezentanți ai Camerei Executorilor Judecătorești și pictorul Emanuel Marinescu.


CITITI MAI MULT AICI!

9 comentarii

 • Link la comentariu oleg Luni, 29 Februarie 2016 15:27 postat de oleg

  Cum a ajuns reporterul din Moldova sa mearga cu voi? Sau este vrajeala? Poate cineva sa-mi raspunda?

 • Link la comentariu Dorin Luni, 29 Februarie 2016 15:25 postat de Dorin

  sunteti niste veterani BRAVO ! Fratilor aveti un suflet mare! Romani suntem si noi si cred ca romanii au suflet cald si bun! Mult noroc in ceea ce faceti si noi, moldovenii, va apreciem. Duceti o lupta frumoasa pe timp de pace si nu ati uitat ca un militar este mereu in linia intai si respecta tara!

 • Link la comentariu Un moldoveam care va respecta Duminică, 28 Februarie 2016 20:32 postat de Un moldoveam care va respecta

  Articole de suflet scrise de oameni cu suflet....Felicitari autorilor, Marius Apostol, Adrian Crețu si tuturor celor ce s-au gandit la acele persoane greu incercate. Toata stima pentru preut si soția lui... Numai laude. Sunteți niste oameni Bravo

 • Link la comentariu Lina Duminică, 28 Februarie 2016 20:27 postat de Lina

  Felicitari oameni buni! La cat mai multe asemenea actiuni.

 • Link la comentariu Lina Duminică, 28 Februarie 2016 20:25 postat de Lina

  Respect asociației!

 • Link la comentariu Veteran Duminică, 28 Februarie 2016 20:24 postat de Veteran

  Respect pentru ceea ce faceti!

 • Link la comentariu Militar de pe celalalt mai al Prutului Duminică, 28 Februarie 2016 20:23 postat de Militar de pe celalalt mai al Prutului

  Respect pentru ceea ce faceti!

 • Link la comentariu Apostol Duminică, 28 Februarie 2016 19:51 postat de Apostol

  Misiune Indeplinita !

 • Link la comentariu Apostol Duminică, 28 Februarie 2016 19:51 postat de Apostol

  Misiune Indeplinita !

Lasă un comentariu