Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Uleiul de măsline nu te ajută DOAR în bucătărie. Vezi la ce mai poate fi întrebuinţat

Uleiul de măsline nu te ajută DOAR în bucătărie. Vezi la ce mai poate fi întrebuinţat Recomandat

18 August 2014 - 
doctorulzilei.ro doctorulzilei.ro

Uleiul de măsline este un produs nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, însă are şi alte întrebuinţări. Nu este benefic doar pentru preparerea mâncărurilor ci şi pentru casă sau gradină.

1. Curăţă grăsimea de pe măini. Curăţă măinile unsuroare cu ulei de măsline şi puţină sare.

2. Îndepărtează guma de pe pantofi. Înmoaie o cârpă moale în ulei de măsline apoi las o în interiorul pantofului. Ar trebui să dizolve îndeajuns guma de mestecat ca să se poată îndepărta cu uşurinţă.

3.Îndepărtează stickerele copiilor. Stickerele cu Donald Duck sau alte personaje animate nu ar trebui să îţi mai dea bătăi de cap. Doar cu ajutorul câtorva picături de ulei de măsline acesta se va îndepărta mult mai uşor fără să lase urme.

4.Veioza în caz de urgenţă.Umple un bol cu ulei de măsline şi adaugă un fitil de lampă înuntru, iar capătul lasă-l afară.

5.Previne “lipeala”. Înainte să foloseşti linguriţa pentru miere, ceaşca pentru măsurat zahărul pune puţin ulei de măsline ca să nu mai devină lipicioase după.

 6.Deblochează fermoarul. Pune o picătură de ulei de măsline pe fermoar ca să îl deblochezi şi să meargă „ca uns.”

7.Plante strălucitoare. Freacă frunzele plantelor din apartament cu ulei de măsline pentru a le face să arate strălucitoare.

8. Lustruieşte mobile. Picură câteva picături de ulei pe un prosop uscat de hărtie şi lustruieşte toate lucrurile din lemn. O să le redea strălucirea

 

 9.Alungă molile din grădina ta. Înmoaie o cârpă în ulei de măsline apoi pune-o într-o groapă. Ar trebui să ţină molile şi alte instecte dăunătoare la distanţă. Nu suportă mirosul.

Sursa: doctorulzilei.ro

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu