Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Ce poate fi mai îngrozitor? O fetiţă de 10 ani din India cere în justiţie să i se permită avortul, după ce a fost violată de tatăl său vitreg

Ce poate fi mai îngrozitor? O fetiţă de 10 ani din India cere în justiţie să i se permită avortul, după ce a fost violată de tatăl său vitreg

16 Mai 2017 - 

Justiţia din India a fost sesizată pentru a permite unei fetiţe de 10 ani care a fost violată în repetate rânduri de tatăl sau vitreg să facă avort, a anunţat marţi poliţia, citată de AFP.

Copilul, pe care mama să îl lasă frecvent acasă în timp ce mergea să lucreze la un şantier de construcţii, a povestit că a fost violată în mod repetat. Tatăl vitreg a fost arestat.

Când copilul a semnalat violurile, intervalul de 20 de săptămâni în care întreruperile voluntare de sarcina nu sunt autorizate decât dacă viaţa mamei sau a copilul este în pericol, fusese depăşit.

În ultimele luni, cea mai înalta instanţa indiana a fost sesizată de mai multe femei, inclusiv victime ale violurilor sau ale traficului de fiinţe umane, să autorizeze avortul după depăşirea intervalului legal de 20 de săptămâni.

India are un trist bilanţ în materie de violuri. În 2012, o femeie a fost violată în grup în New Delhi, aruncând o lumină crudă asupra violenţelor suferite de femei în această ţară cu 1,25 miliarde de locuitori. Doar în capitală, 2.199 de violuri au fost semnalate în 2015, respectiv, o medie de şase pe zi. 

Aproape 40.000 de violuri sunt reclamate în fiecare an în India, dar numărul lor este în realitate mult mai mare, victimele preferând să păstreze tăcerea de teama de a fi stigmatizate, scrie hotnews.ro.

 

 

Lasă un comentariu