Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata În penitenciar e cu totul altfel. Starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat s-a agravat

În penitenciar e cu totul altfel. Starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat s-a agravat

09 August 2017 - 

Fostul premier Vlad Filat, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost escortat marți, 8 august, la o clinică privată din capitală pentru investigații medicale. 

Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat pentru IPN că, în urma condițiilor de detenție din penitenciar, starea de sănătate a clientului său s-a agravat. Respectiv, urmează un tratament. Avocatul nu a oferit detalii despre ce fel de probleme de sănătate este vorba.

El a evitat să comenteze și despre transferul lui Vlad Filat din Penitenciarul nr. 13 în penitenciarul de la Lipcani, unde urmează să-și ispășească pedeapsa, conform deciziei instanței de judecată.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă de 60 de mii de lei. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare. Fostul premier a fost condamnat pentru abuz în serviciu și corupere pasivă, pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor, în care acesta spunea că i-a oferit lui Vlad Filat, pe timpul când acesta era premier, bani și cadouri în valoare de circa 250 de milioane de dolari, în schimbul unor servicii guvernamentale. 

Vlad Filat pledează nevinovat. Avocații fostului premier susțin că clientul său se va adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului.

 

Lasă un comentariu