Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Mai ceva ca în filme. Premieră în SUA: O femeie a terminat extrem de durul antrenament pentru ofiţerii de infanterie marină

Mai ceva ca în filme. Premieră în SUA: O femeie a terminat extrem de durul antrenament pentru ofiţerii de infanterie marină

27 Septembrie 2017 - 

Credeam că filmul „G.I. Jane”, în care Demi Moore joacă rolul unei femei „transfigurate” în bărbat ține mai mult de domeniul SF. Ca să vezi, însă, viața bate filmul, ca de atâtea ori până acum.

O membră a US Marine Corps a devenit prima femeie care a terminat extrem de durul antrenament pentru ofiţerii de infanterie marină, informează Reuters. 

Printre testele mentale şi fizice se numără cărarea de poveri de până la 69 de kilograme, înot, curse cu obstacole, orientare în teren şi asamblarea armelor. 

De regulă, un sfert dintre puşcaşii marini care participă la acest curs pentru obţinerea gradului de ofiţer îl pică.  

Femeia locotenent, care a vrut să nu îi fie dat public numele, a fost unul dintre cei 131 de puşcaşi marini care au început cursul în iulie şi au terminat programul de 13 săptămâni. La start erau 131 de candidaţi.  

Ca ofiţer, se aşteaptă ca ea să conducă un pluton, constitut de obicei din 40 de puşcaşi marini. 

Comandantul puşcaşilor marini, generalul Robert B. Neller, s-a declarat mândru de ea şi de colegii ei, scrie hotnews.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu