Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata SUA: În anul curent, au murit 11.650 de oameni din cauza armelor de foc, incomparabil mai mulţi decât în teatrele de război în ultimii ani

SUA: În anul curent, au murit 11.650 de oameni din cauza armelor de foc, incomparabil mai mulţi decât în teatrele de război în ultimii ani

03 Octombrie 2017 - 

Împuşcăturile de duminică seară de la Las Vegas măresc bilanţul morţilor prin împuşcare din SUA, scrie Liberation, citată de Rador. Potrivit ONG-ului Gun Violence Archive, 11.650 de persoane au murit ucise de gloanţe în SUA de la începutul anului pe pământ american (fără a numără sinuciderile), unde s-au produs 273 de masacre în masă.

Totuşi, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să voteze două legi care îi vor încânta pe cei care sunt în favoarea armelor.

Bilanţul masacrului din Las Vegas a ajuns la 59 de morţi. De la masacrul de la şcoala primară Sandy Hook, la Newtown, în Connecticut, în decembrie 2012, unde 20 de copii cu vârste între 6 şi 7 ani şi șase adulţi au pierit sub gloanţele lui Adam Lanza, perspectiva unei reforme a legislaţiei privind vânzarea armelor de foc a fost încet şi discret lăsată de-o parte. Barack Obama, chiar dacă democraţii erau majoritari în Senat în acel moment, n-a reuşit să facă sistemul mai restrictiv la nivel naţional.

Mai mult, Camera Reprezentanţilor, unde republicanii sunt majoritari, prevede adoptarea în această toamna a două noi legi care vor face şi mai permisivă legislaţia americană privind controlul armelor de foc. Prima, care ar putea trece în zilele următoare, ar permite facilitarea vânzării de arme silenţioase. Opozanţii la această lege subliniază că, în cazul unor împuşcări în masă, folosirea acestui instrument ar face mai dificilă identificarea localizării trăgătorului şi deci ar provoca creşterea numărului de victime.

A două lege pe cale să fie adoptată de Camera Reprezentanţilor ar permite unor  persoane care au drept de port armă ascunsă să meargă cu armele lor în state în care legislaţia nu o permite în mod normal, precum California, scrie hotnews.ro.

 

Lasă un comentariu