Evenimentul zilei

Joi06212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Alerta cu bombă la Castelul Mimi: Nu s-a găsit nimic, dar cineva urmează să răspundă

Alerta cu bombă la Castelul Mimi: Nu s-a găsit nimic, dar cineva urmează să răspundă

10 Octombrie 2017 - 

Evenimentul planificat pentru marți, 10 octombrie, în incinta vinăriei „Castel Mimi” a avut loc, în pofida alertei cu bombă. Și după mai bine de șase ore de la apelul telefonic în care o persoană a amenințat că va „arunca o bombă”, la fața locului se mai află polițiști.

Solicitată de IPN, Silvia Vetcu, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, a declarat că geniștii și polițiștii cu câini dresați au verificat teritoriul vinăriei și nu au depistat niciun obiect explozibil. Alerta nu poate fi însă declarată falsă până la identificarea persoanei care a efectuat apelul, întrucât a fost anunțată o intenție. Autorul apelului este un bărbat, vorbitor de limbă rusă, care a telefonat la 902 de pe un telefon mobil, care în prezent este deconectat.

Silvia Vetcu a mai spus că evenimentul  planificat a avut loc, iar oamenii legii au întreprins măsuri pentru ca persoanele care se aflau acolo să fie în siguranță.

Potrivit Codului Penal, comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acțiuni care periclitează viața oamenilor, cauzează daune materiale în proporții mari sau provoacă alte urmări grave se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale ori cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau chiar cu închisoare de până la doi ani.

 

Lasă un comentariu