Evenimentul zilei

Joi10182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata O lacrimă și un cuvânt de adio pentru o inimă cu adevărat nobilă: Prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii de domnitori, a murit la New York

O lacrimă și un cuvânt de adio pentru o inimă cu adevărat nobilă: Prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii de domnitori, a murit la New York

23 Octombrie 2017 - 

Prinţesa Marina Sturdza, descendentă a două vechi familii de domnitori, a murit la vârstă de 65 de ani, la New York, a anunţat pe Facebook jurnalista de la TVR Marilena Rotaru, citează News.ro.

Jurnalistă, vicepreşedinte al casei de modă Oscar de la Rentă, director UNICEF - Marina Sturdza a avut o activitate caritabilă impresionantă.   

"Prinţesa Marina Sturdza s-a stins duminică, 22 octombrie, la reşedinţa sa din New York, după o lungă luptă cu boala, pe care a dus-o, cu demnitatea ce o caracterizează, până în ultima clipă a vieţii sale. Un model de nobleţe, generozitate şi dedicaţie, Prinţesa Marina Sturdza rămâne în inimile noastre că un spirit nobil şi viu, mereu prezent, ce va continuă să ne inspire şi să ne unească. Dumnezeu să o odihnească în pace!", scrie şi pagina de Facebook Princess Marina Sturdza.

Prinţesa Marina Sturdza s-a născut la 1 aprilie 1952 în România, iar de la vârsta de 3 ani a trăit în exil.  

"Noi suntem, până la urmă, cei care au fost şterşi din cărţile de istorie. Eu, însă, am fost atât de bine primită de generaţiile tinere, cu atâta delicateţe şi cu atâta generozitate, încât cred că există speranţa. Nu sunt genul care să facă precizări cu privire la titlurile nobiliare, am vorbit rar despre acest lucru de-a lungul timpului. În primii ani de viaţă nici măcar nu l-am menţionat vreodată. Cine ştie, ştie, iar cine nu, poate că nici nu trebuie să ştie", spunea prinţesa Sturdza. 

După fuga din România, Marina Sturdza a crescut în Canada şi a devenit jurnalistă. Mai târziu a plecat la Geneva, unde a lucrat la UNICEF, scrie hotnews.ro.

În România s-a întors după 1990, iar în Republica Moldova a contribuit la deschiderea primului centru de îngrijire paliativă pentru pacienţi cu boli în stadii terminale - Hospice "Angelus". De aceea, mulți basarabeni o țin minte și o iubesc, fiindcă a fost o femeie din viță de domnitori, dar, mai presus de orice, pentru că a avut o inimă cu adevărat nobilă.

 

 

 

Lasă un comentariu