Evenimentul zilei

Lun10222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Somalia: un nou atac sângeros în centrul capitalei Mogadishu, care a făcut cel puţin 25 de victime

Somalia: un nou atac sângeros în centrul capitalei Mogadishu, care a făcut cel puţin 25 de victime

29 Octombrie 2017 - 

Un atac islamist asupra unui hotel din capitală Somaliei s-a încheiat duminică după ce 25 de persoane au fost ucise în asediul de 12 ore, a anunţat poliţia. Incidentul arată încă o dată că insurgenţii sunt capabili să desfăşoare atacuri mortale chiar în inima oraşului Mogadishu. 

Bilanţul morţilor a ajuns la 25 de persoane, printre care poliţişti, paznici ai hotelului şi oaspeţi, au spus poliţiştii, adăugând că bilanţul ar putea creşte. 

"Suspectăm că unii militanţi s-au deghizat şi au scăpat împreună cu rezidenţii care erau salvaţi", a spus maiorul de poliţie Mohamed Hussein. „Trei militanţi au fost capturaţi în viaţă, iar alţi doi s-au aruncat în aer după ce au fost împuşcaţi”, a adăugat el. 

Atacul a început sâmbătă la 17.00, ora locală, cu o maşină capcană. După ce bombă a distrus sistemul de apărare al hotelului, bărbaţi înarmaţi au pătruns în clădire. Asediul a fost încheiat duminică dimineaţă. Explozia a distrus intrarea hotelului cu trei etaje şi a afectat şi un hotel alăturat. 

Mulţi oficiali somalezi trăiesc în hoteluri fortificate pentru că beneficiază de o apărare mai bună în faţă atacurilor, scrie hotnews.ro.

 

 

 

 

Lasă un comentariu