Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Vrei să descoperi câteva secrete pentru a lua decizii corecte?

Vrei să descoperi câteva secrete pentru a lua decizii corecte?

20 Noiembrie 2017 - 

Când trebuie să iei o decizie, nu te gândi doar la tine și la propria ta bunăstare. Ia în considerare și nevoile celorlalți și binele comun. William James, celebrul filozof și psiholog, ne-a prezentat o lecție importantă la începutul secolului al XX-lea, care, în ciuda trecerii timpului, continuă să fie și astăzi relevantă. Mai exact, deciziile pe care le luăm ne influențează fericirea.

 

Cu toții știm că nu este deloc ușor să fii fericit. În anumite situații, nu avem încotro și trebuie să ne îndepărtăm de obiectivul nostru. Tocmai acestea sunt momentele în care simțim un gol în stomac și, deoarece avem impresia că am pierdut controlul, ni se face frică. Alteori propriile noastre gânduri ne determină să facem un pas înapoi. Rămânem prizonieri în trecut și, din nou, ne pierdem sentimentul de siguranță și pacea interioară.

Aceste trucuri simple și eficiente te vor ajuta să fii mai fericit.

1. Un nou gând, o emoție mai puternică

Câteodată să înveți să îți schimbi modul de a gândi este cea mai bună soluție. Un gând nou îți poate îmbunătăți starea emoțională și percepția realității. Conform psihologiei pozitive, nu ai cum să fii fericit dacă nu crezi că meriți asta. Ceva atât de simplu îți poate schimba în totalitate viața de zi cu zi.

Acceptând că meriți să fii fericit, gândurile negative și evenimentele stresante nu vor deveni un perete care te împiedică să avansezi. Un punct de vedere mai puțin fatalist îți va permite să înfrunți orice situație într-un mod holist.

Să îți pierzi locul de muncă, de pildă, poate fi o experiență traumatizantă. Dar acest eveniment ne obligă să o luăm de la capăt și să demarăm noi proiecte care adesea sunt mai productive decât cele vechi.

Te-ai despărțit de partenerul tău de viață, te-ai certat cu sau ai pierdut un prieten… Toate aceste situații dificile ne obligă să trăim cu un anumit tip de durere, dar pot fi și experiențe fundamentale care ne învață cum să fim mai puternici.

Ia decizia să îți alegi propria cale și să mergi mai departe. Numai așa vei recăpăta controlul și vei descoperi fericirea adevărată.

2. Perseverența, unul dintre cele mai simple secrete pentru a lua decizii corecte

Perseverența nu înseamă să tolerezi o situație nocivă sau să stai pe loc când îți ies în cale diverse greutăți. Aceasta presupune să lupți, să îți aduni forțele și, nu în ultimul rând, să dai dovadă de reziliență.

Conform neuropsihologilor, creierul uman este capabil să analizeze evenimentele negative și să tragă învățături de pe urma lor. Ești mai puternic decât bănuiești. Nu uita niciodată asta.

3. Fii atent și concentrează-te asupra momentului actual

Mulți specialiști în sănătate mentală laudă beneficiile incredibile oferite de meditație și yoga. Dacă nu ești obișnuit cu aceste activități, încearcă măcar să adopți obiceiuri simple precum plimbările și relaxează-te într-un mediu în care domnește tăcerea.

Obișnuiește-te cu echilibru și tăcere. Acesta este singurul mod în care poți să trăiești în prezent și să îți vezi clar obiectivele și drumul pe care trebuie să îl urmezi pentru a fi fericit.

4. Recunoștința și smerenia

Pentru a fi fericit, trebuie să iei decizii corecte și să fii umil. Dacă îți dorești lucruri imposibil de obținut, în cele din urmă vei ajunge să suferi.

Dacă iei totul de bun și nu ești mulțumit pentru toate lucrurile frumoase din viața ta, înseamnă că porți ochelari închiși la culoare care nu te lasă să fii fericit.

Familia, o zi pașnică și armonioasă, sănătatea celor dragi, fericirea copiilor, prezența animalelor de companie… trebuie să fii recunoscător pentru toate aceste minuni!

5. Abilitatea de a oferi și a primi fericire

Deseori cădem în plasa „fericirii materiale”. Fiecare strategie, acțiune și idee este orientată spre asigurarea propriei fericiri. Treptat, devenim prizonierii unui stil de viață egocentrist. Evident, nu este bine să trăim astfel.

Fericirea este un tip de energie care se amplifică atunci când este împărțită. Trebuie să fii capabil să oferi fericire și simultan să o accepți când ceilalți ți-o oferă.

Puține lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca a lua o decizie care aduce un câștig tuturor, care vă permite ție și celorlalți să vedeți cât de frumoasă este viața atunci când binele comun este asigurat.

Orice om vrea să atingă acel echilibru subtil și excepțional care să îi permită să spună: „Sunt bine, nu îmi lipsește nimic”. Acest sentiment este un amestec de pace interioară, maturitate personală, bunăstare și, desigur, fericire.

 

 

Lasă un comentariu