Evenimentul zilei

Ma12112018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Egiptul, cutremurat de un atac sângeros: Aproape 200 de morți și zeci de răniți

Egiptul, cutremurat de un atac sângeros: Aproape 200 de morți și zeci de răniți

24 Noiembrie 2017 - 

Cel puțin 184 de oameni au murit și zeci sunt răniți, după o explozie produsă lângă o moschee din Egipt, informează BBC. Martorii susțin că, imediat după detonarea bombei, persoane înarmate au început să tragă în mulțime. Atacul s-a petrecut în Peninsula Sinai, zonă extrem de instabilă, unde au loc frecvent atacuri ale grupării teroriste Stat Islamic.

Atacul terorist  s-a petrecut la Bir-al Abed, în apropiere de localitatea al-Arish.  Suspecții, cel mai probabil, militanți jihadiști, au detonat bomba și au deschis apoi focul în timpul rugăciunilor de vineri. Atacatorii, relatează presa de stat, ar fi coborât din patru mașini de teren. Moscheea atacată e considerată sanctuar pentru sufiști, adepții laturii mistice a islamului, văzuți ca eretici de către grupările jihadiste. După atac, președintele Egiptului a convocat o reuniune de urgență la Cairo. 

Armata egipteană a început încă din 2013 o amplă campanie de eliminare a jihadiștilor din regiune, inclusiv prin atacuri aeriene: pe lângă neutralizarea unor lideri importanți ai grupării Stat Islamic, au fost însă uciși și sute de civili în atacuri sângeroase similare cu cel de astăzi. Vizată de atacuri este și minoritatea creștină coptă, pe întreg teritoriul Egiptului, scrie rfi.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu