Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Fostele vedete continuă să denunţe abuzurile: „Mi-au pus un drog în băutură, iar un coechipier m-a violat”

Fostele vedete continuă să denunţe abuzurile: „Mi-au pus un drog în băutură, iar un coechipier m-a violat”

27 Noiembrie 2017 - 

O anchetă a fost deschisă în Austria după ce o fostă sportivă a spus că a fost violată la vârsta de 16 ani de o persoană din anturajul său sportiv. Nicola Spiess-Werdenigg este cea care a dezvăluit că la vârsta de 16 ani a fost violată. Gestul ei a fost urmat de alte două schioare care au vorbit despre abuzurile sexuale suferite.

Procurorii austrieci au anunțat că în cursul zilei de vineri au deschis o anchetă preliminară cu privire la posibile cazuri de abuzuri sexuale în care victime au fost schioare. Aceasta anchetă a fost deschisa după ce Nicola Spiess-Werdenigg, în vârstă de 59 de ani, locul patru în proba de coborâre la Jocurile Olimpice de la Innsbruck, din 1976, a declarat pentru presa că a fost violată la vârsta de 16 ani de o persoană din anturajul său sportiv. „Aveam 16 ani, doi bărbați mi-au pus un drog în băutură, iar unul dintre ei, un coechipier, m-a violat”.

Spiess-Werdenigg a mai declarat că în anii ’70 în cadrul federației de schi din Austria violența sexuală devenise o obişnuință şi că agresorii erau antrenori, angajați și colegi. „Era oribil, dar aşa stăteau lucrurile înainte. Am mai auzit de un astfel de caz în 2005”, a afirmat fosta sportivă pentru „Der Standard”.

Sub protecția anonimatului, alte două schioare au vorbit despre abuzurile sexuale suferite. „Nu am putut vorbi, din cauză că eram amenințate cu excluderea din lot”, scrie digisport.ro.

 

 

Lasă un comentariu