Evenimentul zilei

Mie10242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Cât timp o să ne mai urmărească oare? Catastrofa de la Cernobîl, evocată într-o expoziţie tematică

Cât timp o să ne mai urmărească oare? Catastrofa de la Cernobîl, evocată într-o expoziţie tematică

14 Decembrie 2017 - 

Expoziţia tematică permanentă cu genericul „Tragedia de la Cernobîl” a fost inaugurată astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară.

Evenimentul, desfăşurat de Asociaţia Obştească „Uniunea Cernobîl din Moldova”, în colaborare cu Ministerul Apărării, face parte din seria de acţiuni dedicate împlinirii a 31 de ani de la Catastrofa nucleară de la Cernobîl.

Prezent la inaugurare, consilierul principal de stat al prim-ministrului, generalul de divizie (r) Ion Coropcean, a menţionat că deschiderea unei astfel de expoziţii are o semnificaţie importantă educativă de cinstire a participanţilor, veteranilor de război, dar şi de consolidare a tuturor cetăţenilor în jurul valorilor celor mai importante: cinste, onoare, demnitate, credinţă Patriei, devotament jurământului, pace, solidaritate, se arată într-un comunicat de presă.

„Această zi pentru noi este una de respect faţă de bărbăţia şi sacrificiul participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl şi, în numele prim-ministrului Pavel Filip, îmi exprim solidaritatea cu voi şi cu veteranii de război prezenţi aici, care sunteţi un simbol al demnităţii şi devotamentului”, a spus generalul Coropcean.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Apărării, Vladimir Iliev, a declarat că expoziţia, care cuprinde documente oficiale, fotografii, obiecte personale ale participanţilor la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl, vine să aducă în memoria colectivă momentele tragice, dar şi faptele eroice ale celor peste 3500 de moldoveni implicaţi în evenimentele care au avut loc acum 31 de ani.

În cadrul evenimentului, un grup de participanţi la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl au primit diplome ale Guvernului. 

 

Lasă un comentariu