Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata EXCLUSIV EVZ. Stațiunile din România asaltate de moldoveni. Aglomerație de Crăciunul pe stil vechi

EXCLUSIV EVZ. Stațiunile din România asaltate de moldoveni. Aglomerație de Crăciunul pe stil vechi Recomandat

07 Ianuarie 2018 - 

Sărbătorile s-au terminat, să înceapă Sărbătorile! În vreme ce noi privim pozele din vacanță, mii de moldoveni, ucraineni și ruși au asediat stațiunile de la munte. Ei petrec Craciunul pe rit vechi. Restaurantele s-au umplut ochi, iar oapspeții comandă preparatele tradiționale românești, pe care le stropesc însă din belșug cu vodcă sau alte băuturi.

În Poiana Brașov, turiștii moldoveni au colindat pe la terasele cu vin fiert și prin restaurantele cu lăutari. Apoi s-au mutat pe pârtiile cu zapadă.  Alții au vizitat Castelul Peleș, fascinați de arhitectura veche dar și de neașteptatele acorduri de "Katiușa" cântate de un trubadur local.

Aproape 6.000 de ruși, moldoveni și ucrainieni au luat locul turiștilor care au petrecut până acum pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov. Oaspeții  din Republica Moldova, și nu numai, au fost întâmpinați cu pâine și sare. Deocamdată, stau la mese și se bucură de bucatele tradiționale. Dar pe seară vor dansa kazacioc și vor ciocni cu vodcă.

Alte grupuri au ales stațiunea Sovata sau Maramureșul pentru distracție. Încă de vineri, aglomerația la granița cu Republica Moldova, pe la Vama Albiță, a crescut cu mult față de o zi obișnuită: 2.000 de mașini și peste 6.000 de oameni.

Anul acestă, vameșii au fost însă mai atenți. Pe vremuri, peste granița ajungeau în România tone de vodcă. Acum însă, legea prevede ca turiștii nu mai pot trece frontiera în România decât cu cel mult un litru de băuturi alcoolice.

Vârful de trafic s-a înregistrat în cursul zilei de sâmbătă și, bineînțeles, organele abilitate prognozează și pentru ziua de duminică. Cei ajunși însă se bucura de primele zile ale vacanței de Crăciun pe rit vechi.

Și stațiunea Slănic Moldova a fost luată cu asalt de mii de ucraineni și moldoveni, care au venit în România pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi.

Pensiunile și hotelurile sunt arhipline, iar mulți dintre turiști vor rămâne în Slănic Moldova și pentru Revelionul pe stil vechi.

 

Lasă un comentariu