Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Sentință exemplară? Larry Nassar a fost condamnat din nou la 125 de ani de închisoare! Cât de mare a devenit sentința

Sentință exemplară? Larry Nassar a fost condamnat din nou la 125 de ani de închisoare! Cât de mare a devenit sentința

06 Februarie 2018 - 

Fostul medic sportiv Larry Nassar a fost condamnat la o pedeapsa între 40 și 125 de ani închisoare pentru abuz sexual asupra unor gimnaste americane, în urmă unui al treilea proces și ultimul, luni, la Charlotte (Michigan).

''Această încheie procedurile judiciare penale în ce-l privește pe Larry Nassar. Realizez că asta nu pune capăt suferinţelor fizice și emoţionale de care el este acuzat'', a declarat judecătoarea Janice Cunningham, pronunţând verdictul pentru care acuzatul a pledat vinovat la șapte capete de acuzare.

Terapeutul își va sfârși astfel zilele în închisoare. El a primit deja 60 de ani de închisoare pentru posesie de imagini pedopornografice, apoi o pedeapsa între 40 și 175 de ani de recluziune pentru că a agresat peste o sută de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal sexual din istoria sportului american.

Larry Nassar, în vârstă de 54 de ani, a agresat timp de două decenii cel puţin 256 victime identificate, oficiind în cadrul Federaţiei americane de gimnastică și la Universitatea de stat din Michigan, afirmă judecătoarea Cunningham în deschiderea acestui al treilea proces.

Această ultima audiere la micul tribunal din Charlotte a fost marcată vineri de un incident, când tatăl a trei tinere victime s-a aruncat urlând de furie asupra acuzatului, după ce îi ceruse judecătoarei să-l lase cinci minute singur cu el pentru a-și face singur dreptate.

Cele trei procese au zguduit lumea gimnasticii și sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai Federaţiei care i-au permis acestui practician atât de multă vreme să abuzeze tinerele gimnaste, în ciuda numeroaselor plângeri primite, scrie sport.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu