Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Mesaj cutremurător al fostului papă, Benedict al XVI-lea

Mesaj cutremurător al fostului papă, Benedict al XVI-lea

07 Februarie 2018 - 

Papa emerit Benedict al XVI-lea, care împlineşte în aprilie 91 de ani, afirmă într-o scrisoare către cititorii Corriere della Sera că se pregăteşte de ”ultimul drum”,scrie AFP, potrivit news.ro.

„În lenta pierire a forţei mele fizice, înăuntru, mă aflu în pelerinaj către Casa Domnului”, scrie Joseph Ratzinger ziarului, care l-a informat despre îngrijorarea multora dintre cititorii săi faţă de starea sănătăţii sale.

Papa emerit se declară emoţionat faţă de faptul că „atâţi cititori doresc să ştie cum se desfăşoară această ultimă perioadă a vieţii” sale.

„Este o mare graţie pentru mine să fiu înconjurat, în acest capăt al drumului uneori un pic obositor, cu o afecţiune şi o bunătate cum nu mi-aş fi închipuit”, mai scrie Benedict al XVI-lea.

După revoluţionara sa demisie, în februarie 2013, Papa emerit german s-a retras într-o mică mănăstire la Vatican, însoţit de patru călugăriţe şi secretarul său personal Georg Gänswein.

Gänswein anunţa, în urmă cu doi ani, că Benedict al XVI-lea este „pe cale să se stingă ca o lumânare, încet şi cu seninătate”, scrie blacknews.ro.

 

Lasă un comentariu