Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Donald Trump propune înarmarea profesorilor. Nu cumva și elevii vor avea permis de port-armă, pentru autoapărare?

Donald Trump propune înarmarea profesorilor. Nu cumva și elevii vor avea permis de port-armă, pentru autoapărare?

22 Februarie 2018 - 

Președintele american Donald Trump propune ca profesorii să poarte arme, ca măsură de prevenire a masacrelor din școli, de felul celui din Florida, în care 17 persoane au fost împușcate mortal de un fost elev al liceului.

Donald Trump a făcut această sugestie miercuri, la o întâlnire la Casa Albă cu elevii care au supraviețuit atacului armat și cu părinții unor copii care și-au pierdut viața în masacru. Trump a promis că administrația sa va modifică legislația, pentru înăsprirea regulilor privind achiziționarea unei arme, relatează Reuters.

"Dacă ar exista profesori care să fie adepții armelor de foc, un atac ar putea fi încheiat foarte repede", a spus Trump, care a recunoscut că ideea este controversată.

Atacul comis în Las Vegas în octombrie 2017 este considerat cel mai grav din istoria SUA, în urmă căruia au murit 58 de persoane și aproape 500 au fost rănite. Pe 15 februarie, un nou atac s-a produs la Marjory Stoneman Douglas High School. Autoritățile au anunțat că 12 victime au murit în școală, iar restul ulterior.

Donald Trump a acuzat, imediat după atac, lipsa de acțiune a FBI, în contextul în care agenția a primit mai multe ponturi despre Nikolas Cruz, autorul atacului armat de la liceul din Florida, dar nu a făcut nimic în privința asta.

Justin Bieber, Lady Gaga, Cher, Jennifer Lopez, Kim Kardashian și alte celebrități au luat poziție după atacul din Parkland pentru a solicită un control mai strict al armelor de foc.

George Clooney, Oprah Winfrey și Steven Spielberg au anunțat, marți, că vor dona câte 500.000 de dolari pentru organizarea evenimentului "Marș pentru viețile noastre", din 24 martie de la Washington, care își propune să îi determine pe politicienii americani să impună un control mai strict asupra vânzării și folosirii armelor de foc în Statele Unite, scrie Reuters, preluat de ziare.com.

 

 

Lasă un comentariu