Evenimentul zilei

Vi04202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Un elicopter militar american s-a prăbuşit în California - toţi pasagerii AU MURIT

Un elicopter militar american s-a prăbuşit în California - toţi pasagerii AU MURIT

04 Aprilie 2018 - 

Un elicopter al puşcaşilor marini s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de antrenament în sudul Californiei, iar cei patru membri ai echipajului sunt consideraţi morţi, a anunţat armata, relatează The Associated Press. 

Elicopterul de tip CH-53E Super Stallion s-a prăbuşit marţi, după ora locală 14.30 (miercuri, 0.30, ora României), în apropiere de El Centro, la câţiva kilometri distanţă de frontiera Statelor Unite cu Mexic. Aeronava făcea parte din a 3-a Escadră a puşcaşilor marini de la staţia Miramar, la San Diego, a anunţat baza într-un comunicat.

Este vorba despre cea mai sângeroasă prăbuşire a unei aeronave a puşcaşilor marini după cea a unui avion de transport de tip KC130T, în Mississippi, în iulie, soldată cu moartea a 15 puşcaşi marini şi a unui marinar.

CH-53E Super Stallion este cel mai mare elicopter din dotarea armatei americane. Este folosit la transportul minelor şi poate transporta zeci de militari şi tone de marfă. Un elicopter de tip CH-53E s-a prăbuşit şi a ars în octombrie în Okinawa, însă fără ca cineva să fie rănit. În 2015, 31 de persoane au murit după ce un elicopter de acest tip s-a prăbuşit în Irak, în timpul unei furtuni de nisip, conform news.ro, citat de stiripesurse.ro.

 

Lasă un comentariu