Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Trump Tower, blocul în care un om a ars de viu, nu avea instalație de stingerea incendiilor, pentru că lui Trump i s-a părut prea scumpă

Trump Tower, blocul în care un om a ars de viu, nu avea instalație de stingerea incendiilor, pentru că lui Trump i s-a părut prea scumpă

09 Aprilie 2018 - 

Apartamentul de la etajul 50 al Trump Tower, unde sâmbătă a murit un bărbat într-un incendiu, nu era dotat cu aspersoare, Donald Trump fiind printre cei care au argumentat împotriva instalării unor astfel de dispozitive în 1999, scrie The Guardian.

Todd Brassner, în vârstă de 67 de ani, a murit la spital sâmbătă după ce flăcările i-au cuprins apartamentul, care a fost inaugurat în 1983, pe vremea când secțiunile rezidențiale ale clădirilor nu erau obligate de lege să aibă aspersoare.

Noile regulamente impun instalarea aspersoarelor retroactiv, dar proprietarii clădirilor mai vechi nu sunt obligați să le instaleze decât dacă se fac renovări majore.

În 1999, mai mulți activiști pentru siguranță în timpul incendiilor au cerut că și blocurile vechi să fie dotate cu aspersoare atunci când legea a impus acest lucru pentru clădirile noi, dar administrația primarului de la acea vreme al New York-ului, Rudolph Giuliani, s-a opus, spunând că ar costa prea mult.

Printre dezvoltatorii care s-au opus instalării dispozitivelor s-a aflat și Donald Trump, care a spus că instalarea aspersoarelor este inutilă și scumpă.

El și-a schimbat mai târziu opinia, spunând că aspersoarele îi fac pe chiriași să se simtă mai în siguranță. Trump a decis apoi să cheltuiască trei milioane de dolari pentru a instala aspersoare în toate cele 350 de apartament dintr-o altă clădire, Trump World Tower, aflată în apropierea sediului ONU din New York, scrie ziare.com.

 

 

 

Lasă un comentariu