Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Unii doar visează să ajungă la vârsta sa, dar el s-a săturat de viață: Un cunoscut om de știință recurge la sinuciderea asistată

Unii doar visează să ajungă la vârsta sa, dar el s-a săturat de viață: Un cunoscut om de știință recurge la sinuciderea asistată

30 Aprilie 2018 - 

Cel mai bătrân om de știință din Australia, în vârstă de 104 ani, va merge în Elveția la începutul lunii mai, pentru a apela la sinuciderea asistată.

Este vorba despre David Goodall, un om de știință australian, care nu suferă de nicio boală în fază terminală, însă doreşte să apeleze la eutanasie deoarece calitatea vieţii sale s-a deteriorat, informează o asociație care susține eutanasia, citată de AFP. 

Cercetătorul a obţinut o întâlnire cu o organizaţie pentru sinucidere asistată din Basel, potrivit asociaţiei Exit International, care îl sprijină pe Goodall în demersul său.

„Regret profund că am ajuns la vârsta asta. Nu sunt fericit. Vreau să mor. Nu este un lucru foarte trist. Ceea ce este trist este să fiu împiedicat. Cred că o persoană în vârstă ca mine trebuie să beneficieze de drepturile sale depline de cetăţean, inclusiv dreptul la sinucidere asistată′’, a spus specialistul în ecologie la postul de televiziune ABC, de ziua sa de naştere, la începutul lunii aprilie. 

Sinuciderea asistată este ilegală în cea mai mare parte a ţărilor lumii. În Australia a fost interzisă până când statul Victoria a legalizat moartea asistată anul trecut. Noile prevederi legislative însă, care vor intra în vigoare abia în iunie 2019, nu vizează decât pacienţii în fază terminală, care au o speranţă de viaţă sub şase luni.

Sursă: Agerpres

 

Lasă un comentariu