Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Tragedie aviatică: Un avion militar american s-a prăbușit la ultimul zbor, înainte de a fi scos din uz

Tragedie aviatică: Un avion militar american s-a prăbușit la ultimul zbor, înainte de a fi scos din uz

03 Mai 2018 - 

Un avion cargo militar american s-a prăbuşit miercuri cu nouă persoane la bord în Georgia (sudul SUA), în timpul ultimului său zbor, înainte de a fi scos din uz după 50 de ani de activitate, relatează joi France Presse, citată de Agerpres.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat condoleanţele. „Vă rog să vă alăturaţi gândurilor şi rugăciunilor mele pentru victime, pentru familiile lor, pentru bărbaţii şi femeile extraordinare din Garda Naţională”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

Aparatul decolase spre Tucson, în Arizona, unde urma să treacă în gestiunea Grupului 309 de mentenanţă de la baza aeriană din Davis Monthan, unde se află cel mai mare „cimitir” de avioane ale forţelor aeriene americane.

La începutul lunii aprilie, trei avioane militare s-au prăbuşit în doar două zile, soldându-se cu cel puţin patru morţi în Las Vegas (Nevada), în California şi în Djibouti.

Potrivit unui studiu realizat de cotidianul specializat Military Times, numărul accidentelor implicând avioane militare a crescut cu 40% între 2013 şi 2017, scrie hotnews.ro. 

 

 

 

 

Lasă un comentariu