Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Un avion MIG s-a prăbușit la baza aeriană Borcea: peste 3000 de oameni prezenți la eveniment

Un avion MIG s-a prăbușit la baza aeriană Borcea: peste 3000 de oameni prezenți la eveniment Recomandat

07 Iulie 2018 - 

Un avion de vânătoare de tip MIG 21 s-a prăbușit la baza aeriană Borcea, din județul Călărași, acolo unde se desfășura un exercițiu, de Ziua Porților Deschise. Prăbușirea ar fi fost precedată de o explozie și urmată de un incendiu, la impactul cu solul.

La fața locului se aflau peste 3000 de oameni. Se pare că pilotul a făcut tot posibilul să evite mulțimea de oameni și s-a prăbușit pe un câmp din apropiere.

Un elicopter, o ambulanță și o mașină de pompieri s-au deplasat la fața locului.

Militarii au evacuat de urgență baza aeriană Borcea. Niciun cetățean nu a fost rănit. Deşi martorii afirmau iniţial că pilotul s-a catapultat, surse din rândurile organizatorilor spun că aceasta ar fi murit în explozia care a urmat prăbuşirii, scrie stiripesurse.ro.

Procurorii miliari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu și s-au deplasat la Baza Aeriană Borcea, acolo unde s-a prăbușit avionul MIG LanceR 21. Procurorii vor efectua actele de urmărire penală specifice unei astfel de situații.

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

 

Lasă un comentariu