Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Special Viata Și-au salvat viața prin fugă și s-au înecat în râu: 21 de oameni au murit într-un naufragiu produs în Nigeria

Și-au salvat viața prin fugă și s-au înecat în râu: 21 de oameni au murit într-un naufragiu produs în Nigeria

03 August 2018 - 

Douăzeci şi una de persoane, inclusiv patru copii, care încercau să se întoarcă în satele lor după ce au fost alungaţi de către grupuri înarmate, şi-au pierdut viaţa joi în statul Sokoto din nordul Nigeriei după ce ambarcaţiunea loc s-a răsturnat, au anunţat vineri serviciile de salvare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ambarcaţiunea, care transporta circa cincizeci de persoane, s-a scufundat din cauza curenţilor râului din districtul Gandi. Şaptesprezece femei şi patru copii au murit, a afirmat Suleiman Karim, de la Agenţia naţională pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă (NEMA).

Sătenii se întorceau la Garin Kare, de unde au fugit cu miile în urmă cu o lună după un raid sângeros întreprins de indivizi înarmaţi în districtul lor, în cursul căruia 32 de persoane au fost ucise şi zeci de case au fost jefuite şi incendiate.

Accidente în care sunt implicate ambarcaţiuni se întâmplă frecvent în acea regiune foarte săracă din Nigeria, îndeosebi în sezonul ploios şi sunt legate de condiţiile foarte proaste de transport, scrie blacknews.ro.

 

 

Lasă un comentariu