Evenimentul zilei

Lun11192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport România a învins Angola, rămânând lider în grupa A din Campionatul Mondial de handbal feminin

România a învins Angola, rămânând lider în grupa A din Campionatul Mondial de handbal feminin

07 Decembrie 2017 - 

Naționala de handbal feminin a României a învins joi, la Trier, reprezentativa Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), în penultima partida din grupa A la Campionatul Mondial, și rămâne lider, cu 8 puncte, scrie News.ro. Tricolorele sunt calificate în optimile de finală încă din etapă trecuta.

România și-a luat astfel o revanșa după ce a fost învinsă de reprezentativă Angolei la Jocurile Olimpice de la Rio.

În primul meci al zilei, Paraguay a pierdut la Slovenia, scor 22-28 (9-18). Ultima dispută de joi în grupa A este cea dintre Franța și Spania, dar echipele calificate deja în optimi se cunosc: România, Franța, Spania și Slovenia.

În partidele anterioare din grupa A, România a învins Paraguay, 29-17, Slovenia, 31-28, și Spania, 19-17, având astfel 8 puncte în clasament, pe prima poziție.... Tricolorele au obținut calificarea în optimile de finală încă de marți seara.

În ultima etapă a grupei A, vineri, se vor juca meciurile Angola - Paraguay, Spania - Slovenia, Franța - Romania.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care nu a lipsit la nici o edițiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunțat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califică în optimile de finală, faza din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 și 11 decembrie, sferturile în 12 și 13 decembrie, ambele faze la Leipzig și Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediția din 2015 a CM, România a obținut medalia de bronz, având în palmares și argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 și 2011, scrie sport.hotnews.ro.

 

 

Lasă un comentariu