Evenimentul zilei

Sam03172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Lumea tenisului, bulversată de un nou scandal legat de DOPAJ. Vezi despre cine e vorba

Lumea tenisului, bulversată de un nou scandal legat de DOPAJ. Vezi despre cine e vorba

09 Februarie 2018 - 

Lumea tenisului este zguduită de un nou scandal! Fosta jucătoare canadiană de tenis Helene Pelletier a lăsat să se înțeleagă că absența lui Novak Djokovic din circuitul profesionist până la sfârșitul acestui sezon, pusă pe seama unei accidentări la cotul drept, ar putea ascunde de fapt o suspendare pentru dopaj.

"Eu spun doar ce se aude în culise. Oamenii nu cred că brațul său este într-o stare atât de proastă. Este, desigur, o problemă cronică, ce îl face să sufere, dar în același timp sunt cei care spun că ar putea fi vorba de dopaj. Nu este nimic confirmat, însă au dorit să-l protejeze, așa cum au mai procedat de câteva ori în trecut, în special cu Andre Agassi și Martina Navratilova", a declarat Pelletier pentru un post de radio din Montreal.

Conform presei sârbe, Novak Djokovic și-a consultat deja avocații și intenționează o acționeze în justiție pe Helene Pelletier.

Noul scandal a izbucnit la scurt timp după ce fanii tenisului erau şocaţi să afle că o fostă finalistă la Roland Garros și fost număr 5 mondial, a fost depistată pozitiv, în urma unui control anti-doping efectuat de Federația Internațională de Tenis (ITF) în prima parte a acestui an. Este vorba despre tenismena Sara Errani. Acesta a fost cel mai important caz de dopaj din tenis, după cel al Mariei Șarapova, depistată pozitiv la începutul anului precedent.

Cu o situație asemănătoare s-a confruntat în 2016 și tenismanul spaniol Rafael Nadal, acuzat de dopaj de către fostul ministru francez al sportului, Roselyne Bachelot, pe care a acționat-o în justiție, verdictul fiind așteptat în luna octombrie, scrie stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un comentariu