Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Vezi cine ne reprezintă în Coreea de Sud

S-a dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Vezi cine ne reprezintă în Coreea de Sud

09 Februarie 2018 - 

Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă, actuala ediţie, deja a avut loc cu ceremonia şi defilarea sportivilor pe Stadionul Olimpic din PyeongChang, în zona montană aflată la 50 km de Gangneung.

Portdrapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a fost schiorul Nicolae Gaiduc. Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă este constituită din șapte membri: sportivii Nicolae Gaiduc și Cristopher Hoerl, antrenorii Nadejda Bria și Johan Frisck, jurnalistul Sandu Mihai, dar și doi reprezentanți ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv: Larisa Popov (conducător de echipă) și Cristina Vasilianov (secretar general al CNOS, șef de misiune). 

De asemenea, la PyeongChang se află și președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi, care însă nu face parte din echipa Republicii Moldovei, aflându-se în Coreea de Sud în calitate de președinte al CNOS, membru al Comitetului Internațional Olimpic, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Primul reprezentant al Moldovei care va intra în concurs la Jocurile Olimpice din PyeongChang este austriacul naturalizat Cristopher Hoerl. Acesta va debuta pe 11 februarie, ora 04:00 (ora Chișinăului) la schi alpin, disciplina downhill. Ulterior, pe 13 februarie, va evolua la cursa combinată (downhill, ora 4:30, și slalom, ora 8:00). Pe 15 februarie, Hoerl urmează să participe la super-G, de la ora 4:00 (ora Chișinăului). Al doilea sportiv moldovean, Nicolae Gaiduc, va concura pe 16 februarie, ora 8:00 (ora Chișinăului) la schi fond 15 km liber.

La cea de-a XXII-a ediție a Jocurile Olimpice sunt aşteptaţi circa 50.000 de participanţi din peste 95 de ţări. Vor avea loc 102 evenimente sportive la 15 discipline din şapte sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

 

 

Lasă un comentariu