Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Marius Copil a pierdut prima finală a carierei, în turneul de la Sofia, după un meci dramatic

Marius Copil a pierdut prima finală a carierei, în turneul de la Sofia, după un meci dramatic

12 Februarie 2018 - 

Marius Copil (27 de ani, 93 ATP) a pierdut prima finală ATP a carierei, fiind învins în ultimul act de la Sofia de bosniacul Mirza Basici (26 de ani, 129 ATP).

Românul a pierdut în trei seturi un meci extrem de disputat, scor 6-7 (8), 7-6 (4), 4-6, după două ore și 21 de minute de joc.

Copil a început mai greu partida, iar Basici a dictat ritmul jocului în startul primului set. Bosniacul a făcut rapid break, a condus cu 2-1, dar Copil a recuperat la 4-5, a egalat la 5, și a trimis ulterior manșa în tie-break.

Acolo, Copil a condus cu 4-1, dar nu a reușit să-și mențină avantajul. Basici a fost mai inspirat în punctele importante și și-a adjudecat tie-break-ul la 6.

Românul a început în forță setul secund, a făcut break și și-a menținut avantajul până la 5-4. Acolo, Copil a ratat o minge de set, iar Basici a făcut re-break. La fel ca în prima manșă, setul secund s-a dus la tie-break, unde Copil nu a mai făcut greșelile din primul set: românul a fost constant la serviciu, pe care și l-a pierdut o singură dată, și a câștigat tie-break-ul la 4.

Decisivul a fost unul dramatic. Copil și Basici au mers cap la cap până la 4-4, dar bosniacul a reușit un game excelent și a trecut în avantaj. Basici a închis meciul fără probleme, iar visul lui Marius Copil de a cuceri un prim titlu ATP mai așteaptă, scrie gsp.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu