Evenimentul zilei

Ma12112018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Japonezul Kei Saito (short-track) a fost depistat pozitiv: Primul caz de dopaj de la Olimpiadă

Japonezul Kei Saito (short-track) a fost depistat pozitiv: Primul caz de dopaj de la Olimpiadă

13 Februarie 2018 - 

Patinatorul de viteză japonez Kei Saito, specialist în short-track, este primul caz oficial de dopaj din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă ediția 2018, a anunțat marți, la PyeongChang, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat în acest caz, informează AFP, conform Agerpres.

"Kei Saito a fost depistat pozitiv la acetalozamida, un produs diuretic considerat drept mascant, cu ocazia unui control în afară competiției", precizează TAS, indicând totodată că sportivul a acceptat să fie "suspendat provizoriu" și a părăsit satul olimpic.

Saito, în vârstă de 21 ani, urmă să fie rezervă în ștafeta masculină de 5.000 m, programată pentru marți. El este primul japonez depistat pozitiv în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă.

"Nici unul dintre rezultatele înregistrate în cursul Jocurilor nu a fost afectat", adaugă TAS în comunicatul sau.

Comitetul național olimpic japonez (JOC), care nu a reacționat încă în mod oficial în acest caz, urmează să organizeze o conferință de presă, la PyeongChang.

În cursul JO 2018, controalele antidoping sunt coordonate de Autoritatea independența de teste antidoping (ITA), o nouă structura condusă de fostul ministru francez al Sportului, Valerie Fourneyron.

În timpul competiției din Coreea de Sud, cazurile pozitive intră sub jurisdicția Tribunalului de Arbitraj pentru Sport, căruia îi sunt transmise în mod direct.

TAS are în mod obișnuit sediul la Lausanne, în Elveția, însă a fost relocat la PyeongChang cu ocazia JO 2018. Este pentru a două oară în istorie când instanța sportivă este relocată astfel, după Olimpiada de vara de la Rio, din anul 2016, scrie sport.hotnews.ro.

 

 

Lasă un comentariu