Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Jocurile Paralimpice de la PyeongChang au doborât recordul de bilete vândute

Jocurile Paralimpice de la PyeongChang au doborât recordul de bilete vândute

13 Martie 2018 - 

Organizatorii Jocurilor Paralimpice de iarnă de la PyeongChang au ajuns la 320.531 de bilete de intrare vândute, doborând astfel recordul acestei competiţii, stabilit în urmă cu patru ani la Soci (Rusia), când s-au vândut 316.200 de tichete, a anunţat Comitetul Paralimpic Internaţional, citat de agenţia EFE.

La ceremonia de deschidere a acestei competiţii, desfăşurată vineri, au asistat 21.000 de persoane (72,5% dintre biletele vândute), în timp ce 105.966 de tichete au fost cumpărate pentru primele trei zile de întreceri. Cel mai urmărit eveniment de până acum a fost partida de curling în scaun cu rotile dintre Coreea de Sud şi Canada, care a avut o asistenţă de 86%, urmat de partida de hochei pe gheaţă dintre echipele Coreei de Sud şi Japoniei (82%).

Cu şase zile înainte de încheierea Jocurilor Paralimpice, comitetul de organizare de la PyeongChang a vândut 90% dintre biletele de intrare pentru toate probele rămase de disputat, scrie Agerpres.

Andrew Parsons, preşedintele Comitetului Paralimpic Internaţional, a estimat că aceste date reprezintă "o veste fantastică". "Aceste Jocuri sunt un record din mai multe privinţe. Avem mai mulţi sportivi, ţări, medii de comunicare şi televiziunii decât oricând", a subliniat Parsons.

Preşedintele Comitetului de organizarea a Jocurilor, Lee Hee-Beom, a declarat la rândul său că "oamenii din Coreea de Sud au îmbrăţişat pasiunea Jocurilor şi au experimentat pentru prima oară sportul paralimpic".

"Numărul vizitatorilor străini a reprezentat, de asemenea, o bucurie, pentru aceştia au creat o atmosferă extraordinară", a conchis Hee-Beom.

Lasă un comentariu