Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport UCL. Este cunoscut careul de ași: AS Roma, Liverpool, Real Madrid și Bayern Munchen

UCL. Este cunoscut careul de ași: AS Roma, Liverpool, Real Madrid și Bayern Munchen

12 Aprilie 2018 - 

Deși titlul acestei știri îl pregătisem înainte de ultimele două meciuri, eram roasă de îndoieli: fotbalul de aia e cea mai îndrăgită artă, fiindcă nu e numai spectacol, ci și e imprevizibil și nu ține seama de nici un scenariu sau de regizor: fotbaliștii sunt actori în teren, sunt creatori ai fazelor de gol și ai propriei glorii…

Real Madrid s-a calificat pe muchie de cuțit în urma returului cu Juventus de pe Santiago Bernabeu. Juventus a făcut un joc extraordinar, „Bătrâna Doamnă” mai nu a repetat isprava lui AS Roma, care a eliminat-o pe Barcelona cu o zi înainte.

Italienii nu aveau ce pierde după 0-3 la Torino și au atacat masiv, primul gol venind chiar în minutul 2, când Mandzukic l-a învins pe Navas cu o lovitură de cap. Croatul a reușit dubla până la pauză și torinezii începeau să creadă într-o minune. 

În minutul 61, după o gafă a portarului Navas, Matuidi a împins balonul în poartă, făcând 3-0, scor la care partida intra în prelungiri. Meciul părea să se îndrepte către încă două reprize de 15 minute, dar la ultima fază din prelungiri Lucas Vazquez a căzut în careu în urma unui duel cu Benatia și centralul englez al partidei a dat penalti. Buffon a protestat vehement, iar arbitrul l-a eliminat. Cristiano Ronaldo a înscris trimițând în vinclu, portarul Szczesny, trimis în teren de Allegri în locul lui Higuain, nu a putut face nimic. Real s-a calificat în semifinale cu mari emoții, deși Juventus a meritat mai mult calificarea.

Un meci mult mai liniștit s-a disputat la Munchen, unde Bayern și Sevilla au terminat la egalitate, 0-0. Nemții au avut cele mai mari ocazii ale partidei, dar n-au apăsat prea tare accelerația, fiind și la adăpostul rezultatului din partida tur, scrie digisport.ro. 

AS Roma - FC Barcelona 3-0 (1-4 în tur)

Manchester City - Liverpool 1-2 (0-3 în tur)

Real Madrid - Juventus Torino 1-3 (3-0 în tur)

Bayern Munchen - FC Sevilla 0-0 (2-1 în tur)

Tragerea la sorți semifinalelor Ligii Campionilor va avea loc vineri 

 

Lasă un comentariu