Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Rafael Nadal nu şi-a imaginat că va continua să joace până la 32 de ani

Rafael Nadal nu şi-a imaginat că va continua să joace până la 32 de ani

12 Iunie 2018 - 

Nadal, care şi-a păstrat poziţia de lider al clasamentului ATP după triumful de la Paris, este surprins, de asemenea, de faptul că reuşeşte să domine în continuare circuitul masculin, împreună cu marele său rival, elveţianul Roger Federer (36 ani).

"Credeam că la vârsta asta voi fi deja retras din activitate şi voi avea o familie", a declarat campionul iberic într-un interviu acordat cotidianului sportiv Marca.
Când Federer l-a învins pe Nadal în finala Openului Australiei ediţia 2017, elveţianul a pus capăt unei perioade de cinci ani fără niciun titlu de Mare Şlem. Spaniolul a crezut, la rândul său, că zilele sale de glorie s-au încheiat, după sezoane (2015 şi 2016) fără niciun trofeu major.
"Desigur că a fost o surpriză, pentru că avem o vârstă avansată, iar atunci când trece atât de mult timp fără să câştigi, nu poţi şti dacă o vei mai face din nou vreodată", a adăugat el.
După victoria de duminică, obţinută după o finală câştigată în faţa austriacului Dominic Thiem, Rafael Nadal şi-a trecut în palmares al 17-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, apropiindu-se la trei succese de recordul deţinut de Roger Federer (20).
"Mi-ar face plăcere, bineînţeles, că am 20 de titluri ca şi el, sau chiar mai multe, însă acest lucru nu mă preocupă în acest moment. 17 este un număr incredibil şi vreau să mă bucur de acest moment.

Lasă un comentariu