Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport A început fiesta fotbalistică! Rusia a dat un start fabulos Cupei Mondiale, surclasând Arabia Saudită

A început fiesta fotbalistică! Rusia a dat un start fabulos Cupei Mondiale, surclasând Arabia Saudită Recomandat

14 Iunie 2018 - 

Inaugurarea Campionatului Mondial s-a făcut cu mult fast pe stadionul Lujniki din Moscova. Spectacol inaugural i-a avut ca protagoniști pe Robbie Williams, soprana Aida Garifullina, solistă a Operei de Stat din Viena, dar și pe brazilianul Ronaldo, dublu campion mondial cu Brazilia (1994, 2002) și dublu câștigător al Balonului de Aur (1997, 2002). Portarul Iker Casillas, câştigător al Cupei Mondiale cu Spania în 2010, a prezentat trofeul care se va acorda pe 15 iulie în faţa publicului de la Moscova.

Casele de pariuri o dădeau câștigătoare pe Rusia, Arabia Saudită jucând pentru a cincea oară la un campionat mondial, dar, probabil, puțini au fost cei care sperau la un scor atât de mare.

Rușii au început în forță și au deschis scorul în min. 12, Iuri Gazinski fiind primul marcator al Cupei Mondiale, cu o lovitură de cap din careu. În min. 43 a înscris Cerîșev, gazdele mergând la pauză cu un scor confortabil. 

Arabii au avut doar câteva ocazii, pe care le-au ratat. Abia intrat pe teren, Dzyuba a marcat al treilea gol și părea că acesta va fi scorul final. Însă în min. 90 Cerîșev face dubla cu un gol foarte frumos. 

Deși 4-0 părea un scor formidabil și toată lumea era satisfăcută, în prelungiri, rușii obțin o lovitură de pedeapsă din afara careului. Golovin execută excepțional lovitura liberă, care a fost cireașa pe tort: 5-0. 

Liderul rus Vladimir Putin a stat în tribună alături de președintele FIFA, Giani Infantino, care îl avea în dreapta sa pe prințul saudit Salman. Deși e un fan al fotbalului, Putin a aplaudat rezervat la fiecare gol, ca să nu îl supere, probabil, pe prințul saudit. 

 

Lasă un comentariu