Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport CM, ziua a 20-a: Franța și Belgia, în semifinale, Uruguay și Brazilia, trimise acasă

CM, ziua a 20-a: Franța și Belgia, în semifinale, Uruguay și Brazilia, trimise acasă Recomandat

07 Iulie 2018 - 

Franța este prima echipă calificată în semifinalele Campionatului Mondial. Formația lui Didier Deschamps a trecut fără prea multe probleme de Uruguay, scor 2-0.

Varane a deschis scorul în minutul 40, cu o lovitură de cap. S-a făcut 2-0 în minutul 61, când Griezmann a trimis un șut de la mare distanță, slab, însă Muslera a scăpat mingea în poartă.

Fără Cavani, lăsat doar pe bancă din cauza accidentării din meciul cu Portugalia, Luis Suarez nu a fost periculos, uruguayenii nu au contat în atac și au părăsit competiția.

Jose Maria Gimenes a fost atât de afectat de înfrângerea Uruguayului în fața Franței, încât a început să plângă înainte să se încheie partida, când și-a dat seama că este prea târziu ca sud-americanii să compenseze diferența de două goluri și să ducă meciul în prelungiri.

Fundașul lui Atletico Madrid a fost consolat după fluierul final atât de colegi, cât și de adversari, el continuând să plângă în hohote. "Pasiune pură" a fost titlul dat de cotidianul AS, în timp ce argentinienii de la Ole au notat: "Așa se poartă tricoul naționalei... ce mai e de spus?". 

După ce, în optimi, a întors senzațional meciul cu japonezii și a învins cu 3-2, iată că Belgia face o victimă „de lux” și bate Brazilia cu 2-1. 

Golurile belgienilor au fost marcate de Fernandinho ('14-autogol) și de Kevin De Bruyne ('31), cu un șut de senzație din marginea careului de 16 metri, respectiv, Renato Augusto ('76).

Evoluția elevilor lui Roberto Martinez a fost extrem de convingătoare, care nu a acordat multe șanse sud-americanilor, cel puțin în prima repriză. Presa internațională a remarcat jocul slab al elevilor lui Tite și a titrat într-un fel cât mai convingător.

Gazzetta.it: "Un Mondial contrar așteptărilor. Belgia anulează Brazilia, De Bryne top, Neymar flop".

Bild: "Neymar zboară de la Cupa Mondială".

As: "Belgia face să plângă Brazilia".

Marca: "Brazilia a intrat în pământ".

''Diavolii roşii'' au făcut meciul perfect în faţa cvintuplei campioane mondiale, considerată principala favorită la titlu. 

Cele 26 de şuturi ale Braziliei (9 pe poartă) au fost insuficiente măcar pentru a egala şi Belgia va juca a doua sa semifinală de Cupă Mondială din istorie, după cea din 1986.

Brazilia nu pierduse niciunul din ultimele sale 16 meciuri oficiale, în timp ce Belgia a ajuns la 23 de partide consecutive fără eşec.

Eliminarea Braziliei mai înseamnă un lucru, acela că în careul de aşi se vor afla anul acesta doar echipe europene, Belgia, Franţa, Rusia/Croaţia, Suedia/Anglia. Oricine va câștiga Cupa Mondială, scorul general dintre bătrânul continent și America Latină va fi 12-9. 

 

Lasă un comentariu