Evenimentul zilei

Joi06272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile și-a anunțat retragerea din sportul de performanță

Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile și-a anunțat retragerea din sportul de performanță

11 Octombrie 2018 - 
Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile și-a anunțat retragerea din sportul de performanță PC: Radio Chișinău

Cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan, și-a anunțat retragerea oficială din sportul de performanță, relatează Moldpres.

„Am decis că a sosit timpul, la 35 de ani împliniți, să mă retrag din sportul de performanță. Am obținut, practic, cu mici excepții, aproape tot ce mi-am dorit și a venit ora când trebuie să mă retrag din ring. Nu voi mai boxa, însă, mă voi afla în continuare în preajmă. 

Voi antrena. Am selectat, în acest scop, prima grupă de doritori la secția din Briceni. Doresc să mulțumesc pentru performanțele înregistrate, în primul rând, antrenorului, Petru Caduc, care mi-a fost ca un tată”, a declarat astăzi pentru agenție redutabilul performer.

„Îi vom organiza o petrecere frumoasă la campionatul național care se va desfășura pe 17-21 octombrie, la baștina lui Veaceslav Gojan, satul Grimăncăuți (Briceni). Am invitat la eveniment personalități notorii din sportul moldovenesc și viața social-politică”, a specificat antrenorul emerit Petru Caduc.

Veaceslav Gojan s-a născut pe 18 mai 1983 la Grimăncăuți (Briceni). Este campion național de 15 ori, maestru emerit al sportului, vice-campion european (2002, Perm) la categoria superușoară, primul campion european în istoria boxului moldovenesc (2011, Ankara), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), posesor al distincției de argint la Cupa Mondială (Moscova, 2008), câștigător al 13 turnee internaționale de anvergură, fiind și la acest capitol primul printre boxerii moldoveni.

În 2008 a fost ales cel mai bun sportiv moldovean de Asociația Presei Sportive din Moldova. Este decorat cu ordinul „Gloria muncii” și „Ordinul de Onoare”. 

Lasă un comentariu