Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Sport Reprezentativa Republicii Moldova a încheiat meciurile din preliminariile Campionatului European de fotbal

Reprezentativa Republicii Moldova a încheiat meciurile din preliminariile Campionatului European de fotbal

18 Noiembrie 2019 - 

Echipa naţională de fotbal a încheiat, duminică, 17 noiembrie, la stadionul Zimbru din capitală, cu scorul 1-2, ultimul meci din preliminariile Campionatului European-2020 disputat cu selecţionata Islandei.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 17 de joc, făcând pe flancul stâng şah-mat, prea uşor, defensiva gazdelor. A marcat Bjarnson. El s-a remarcat şi în minutul 36 şi cu un şut după care s-a opus bara. În minutul 56, Milinceanu a egalat scorul în urma unei centrări, cu o lovitură expediată, practic, de pe linia porţii. Sigurdsson a marcat golul victoriei în minutul 56, cu un şut de la aproximativ 18 metri.
Damaşcan, care l-a înlocuit pe Milinceanu, s-a evidenţiat în minutul 71 cu un şut în bară. În minutul 78 Koşelev a apărat o lovitură de la 11 metri, care a fost executată de Sigurdsson.
Echipele au evoluat în următoarea componenţă: Koşelev, Armaş, Platica, Focşa, Ioniţa, Carp (Cojocari, 90), Cociuc, Gînsari (Graur, 82), Craciun, Raţă, Milinceanu (Damaşcan, 60).
Islanda: Halldórsson, Pálsson, Ingason, R. Sigurdsson, B. Bjarnason (Magnússon, 87), Sigthórsson (Kjartansson, 29), G. Sigurdsson, A. Sigurdsson, Anderson (7 Friðjónsson, 55), Bödvarsson, A. Skúlason.
Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Engin Firat, a declarat la conferinţa de presă că pentru a îmbunătăţi situaţia fotbalului din ţară este necesar de un proiect de durată. „Jucătorii naţionalei au dat totul în acest meci pentru a obţine victoria. Echipa joacă mai bine decât în partidele precedente. A fost greu cu Franţa, dar greu şi cu Islanda, care a jucat profesionist. Avem îmbunătăţiri în joc, dar mai este mult de lucru. Pentru aceasta este, însă, necesar un proiect de durată”, a spus tehnicianul.
Clasamentul final al grupei H este următorul: Franţa – 25 de puncte, Turcia – 23 p., Islanda – 19 p., Albania – 13 p., Andorra – 4 p., Moldova – 3 p.

Lasă un comentariu